"Smagais metāls" JRT • IR.lv

“Smagais metāls” JRT

30
Gatis Diedziņš, LETA

Šovakar plkst.19 Eduarda Smiļģa muzejā pirmizrādi piedzīvos Jaunā Rīgas teātra izrāde par pusaudžu gadiem “Smagais metāls”, kas veidota pēc Gundegas Repšes romāna “Alvas kliedziens” motīviem, ziņo aģentūra LETA.

“Rugetta raksta savu dienasgrāmatu piecus gadus – no 11 gadu vecuma līdz 16 gadiem. Šis dzīves posms ir viņas meklējumu, jūtu mulsuma, arī izmisuma pilns. Pirmais skūpsts un sajūtas pēc tam, pirmā mīlestība, vilšanās, sāpes un asaras zēna dēļ. Brīžiem viņa cenšas ātrāk kļūt pieaugusi, izrauties no bērnības paradīzes, brīžiem negrib kļūt vecāka, jo jūt bailes lielās dzīves priekšā,” par izrādes literāro pamatu stāstīja tās veidotāji.

“Izrādes tapšanas laikā mums radās iespēja atcerēties sevi pusaudžu gados, taču nu jau ar laika distanci, vēlreiz mēģinot izprast jauna cilvēka fizisko un garīgo stāvokli, enerģijas avotus, nemotivēto jūtu izpausmi. Patiesībā pusaudža gadi ir izmisuma un panikas pilni – būtiskākie jautājumi gāžas no visām pusēm – neziņa par turpmāko savu vietu dzīvē, pirmā mīlestība un zaudējums, pārmaiņas gan ārējas, gan iekšējas. Ar nenobriedušu prātu ir viegli manipulēt,” stāstīja izrādes režisore Inese Mičule.

“Dumpīgs pusaudzis un sabiedrības nenogurstošā vēlme protestētāju piemērot noteiktiem sociāliem stereotipiem. Patstāvīgi domājošie pusaudži padomju laikmetā tika uztverti ar nicinājumu. Šobrīd laiks, vide un paņēmieni ir mainījušies, tomēr masu kultūra turpina manipulēt ar nenobriedušo apziņu,” piebilda Mičule.

Izrādes režisore ir Mičule, scenogrāfs – Gints Sippo, kostīmu māksliniece – Ieva Veita. Galvenajā lomā iejutīsies Guna Zariņa, bet pārējās lomas atveidos Baiba Broka, Sandra Zvīgule, Elita Kļaviņa, Inga Alsiņa un Jana Čivžele.

 

Komentāri (30)

lindamarisfam 30.03.2011. 15.11

Šobrīd laiks, vide un paņēmieni ir mainījušies, tomēr masu kultūra turpina manipulēt ar nenobriedušo apziņu. [pēdiņās]

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 30.03.2011. 11.15

novecojusai ABBA solistei lidziga ..tai tumsmatei.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu