Par LTRK valdes priekšsēdētāju ieceļ Jāni Endziņu • IR.lv

Par LTRK valdes priekšsēdētāju ieceļ Jāni Endziņu

38
Jaunieceltais LTRK valdes priekšsēdētajs Jānis Endziņš. Foto: Lita Krone, LETA

Viens no LTRK mērķiem – padarīt biedra statusu viegli pieņemamu un saimnieciski izdevīgu

Par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Endziņš, vēsta aģentūra LETA. Līdz šim Endziņš pildīja LTRK valdes locekļa un juridiskā direktora pienākumus.

Endziņš kā šogad būtiskākos izvirzījis divus mērķus. “Pirmkārt, jāpārliecina politiķi, ka Latvijas uzņēmējdarbības videi jākļūst par vienu no būtiskākajiem Latvijas konkurētspējas faktoriem,” sacīja Endziņš, piebilstot, ka Latvija nākotnē varētu izveidot vismaz noteikumu ziņā vienu no izcilākajām uzņēmējdarbības vidēm.

“Otrs mērķis būs pilnveidot LTRK pakalpojumu grozu tā, lai ikvienam Latvijas uzņēmumam LTRK biedra statuss vienlaikus būtu arī viegli pieņemams un saimnieciski izdevīgs lēmums,” sacīja Endziņš.

Saskaņā ar biedrības statūtiem LTRK valdes kompetencē ir vadīt un pārstāvēt biedrību, sagatavot LTRK gada budžeta projektu un organizēt un vadīt LTRK darbu atbilstoši tam, sagatavot un īstenot biedrības attīstības stratēģiju, kā arī uzdevumus, kas noteikti ar biedru sapulces un padomes lēmumiem, sasaukt biedru sapulces, izvirzīt revidentu apstiprināšanai LTRK padomē, pārvaldīt biedrības mantu, slēgt saimnieciskos līgumus, kā arī nodrošināt tiesību aktiem atbilstošu grāmatvedības uzskaiti un gada pārskata sagatavošanu.

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende nepagarinās līgumu ar LTRK. Viņa par LTRK valdes priekšsēdētāju kļuva 2008.gada 1.aprīlī, un viņas pilnvaras šajā amatā beidzas šā gada 31.martā.

Komentāri (38)

austrisv 30.03.2011. 13.04

Man gan patīk, ka tieši J. Endziņš vadīs šo kameru, jo viņš manuprāt, ir godīgs un visādi pozitīvs un sakarīgs cilvēks.Varbūt tiešām varēs palīdzēt valdībai ar priekšlikumiem! Lai veicas. Man patiess prieks par Endziņu jaunāko, jo viņš jau ir sniedzis atbalstu valdībai.Vismaz kāds superīgs cilvēks vadībā.

+2
-1
Atbildēt

0

janazakovica 30.03.2011. 11.58

vai nevar vinam atlaut pasedet vienam tani kameraa..vismaz kadu laiku..pat privatbizness ir spiests telot ka visur kautko var saglaabt ieredniecisku strukturu un jaunu ierednu radisana.butu labak visi aizgajusi uz kunc kameru.

+1
-2
Atbildēt

0

anita_meistere 30.03.2011. 11.21

LTRK neoficiālais nosaukums – nodokļu nemaksātāju klubiņa lobijs saeimā un valdībā. Jums tak neviens vairs sen netic. iekš LV pati arodbiedrību (kofederāciju, utt ) ideja ir izčakarēta pašā saknē. Ko jūs gribat panākt?? Visi šie te lozungi un apņemšanās ne par matu neatškiras ar jūsu tik stipri kritizēto valdību/saeimu.

+3
-5
Atbildēt

0

piziks > piziks 30.03.2011. 13.51

Klusums arī par Vilka jau šodien kārtējoreiz solīto nodokļu tālāku necelšanu. Klusums arī par VID pastiprināto ārpus Latvijas strādājošo vajāšanu, cerot uz nodokļiem, ko valsts nekā nav pelnījusi, — ja nu vienīgi izspiežot no šejienes.

Endziņš jr. līdzšinēji simpātiski nedumš izskatās. Cerams, ka iespaidu nesamaitās.

0
0
Atbildēt

0

piziks > piziks 30.03.2011. 17.20

Bet, — bļin, ja Vilks un Dombrovskis sevi par gudriem uzskata, tad taču to Slaktera vai jebkura cita idiņa stulbumu laiks atcelt!

Neticu, ka nepienāks brīdis, kad ārstrādājosīe vairs neies VID-u lūgties, lai nerezidenta statusu dod: vienkārši atteiksies no pilsonības un alles! Tikmēr valdībā kāds varēs smērēt papīrus par tēmu kā atgriezt ārniekus Latvijā.

0
0
Atbildēt

0

austrisv > austrisv 31.03.2011. 13.59

Optiskais!
Tev piekrītu, bet dzirdēju nesen radio, ka VID darbinieces žēlojās, ka nevar iekasēt šo nodokļu starpību un viņas neko nevarot šajā lietā izdarīt!
Tāpat dzirdēju radio, ka tomēr taisās šo lietu atcelt. Jautājums tikai kad?
Bet tas tiešām ir traki, ja par periodu, kad Tu strādā ārzemēs un maksā tur nodokļus, kā arī maksā par dārgāko dzīvi tur, Tev nezin kāpēc liek deklarēt saimniecisko darbību Latvijā! tas ir pilnīgs absurds. Tāpēc jau arī VID neko izdarīt nevar, ja nemaksā un viss!
Cik dzirdēju, tad tas nerezidenta statuss nav VID jākārto bet gan Imigrācijas dienestā vai kā tur tagad viņu sauc. Lieta ļoti jāpārzin, kā izrādās, citādi Tevi mēģina “izdrāzt” tieši VID pēc visprastākām metodēm.

0
0
Atbildēt

0

austrisv > austrisv 30.03.2011. 15.11

Optiskais!
Par to VID vajāšanu es Tev 100% piekrītu, jo izdomājuši draņķi, kā izspiest no tiem, kuri strādājuši ārzemēs, bet tur arī dzīvojuši un tātad maksājuši tur nodokļus.
Bet, vai tad, cik es atceros, šo murgu izgudroja Slakteris – finanšu ģēnijs, tā sakot.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu