Jēkabpils domnieki iesniedz grozījumus azartspēļu noteikumos • IR.lv

Jēkabpils domnieki iesniedz grozījumus azartspēļu noteikumos

1
Inga Kundziņa, LETA

Iniciatīvas nodotas divām Saeimas komisijām; to izskatīšanas laiks nav zināms

Jēkabpils dome nosūtījusi Saeimai un valsts augstākajām amatpersonām priekšlikumus likuma grozījumiem, kas dotu plašākas iespējas pašvaldībām kontrolēt azartspēļu organizēšanu tās administratīvajā teritorijā, aģentūru BNS informēja domes pārstāve Elīna Bite.

Domnieku iniciatīvas nodotas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai. Tās vadītājs Jānis Reirs (“Vienotība”) aģentūrai BNS apstiprināja, ka komisijas deputātiem priekšlikumi nodoti, bet to tālāku virzību viņš nevarēja prognozēt.

Jēkabpils domnieku priekšlikumos ieteikts likumā iestrādāt normu, ka uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju var būt tikai viena azartspēļu organizēšanas vieta, bet licence zāles darbībai būtu izsniedzama tikai uz vienu gadu, nevis uz nenoteiktu laiku. Domnieki arī rosina likumā noteikt, ka inkasācija ir veicama reizi dienā. Jēkabpilieši arī vēlas tiesības izdot saistošus noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par azartspēļu organizēšanas ierobežojuma pārkāpumiem.

Šie priekšlikumi tapuši pēc 25.janvāra laupīšanas spēļu zālē “Fenikss” Jēkabpilī. Laupītāju aizturēšanas laikā tika nošauts viens policists un vēl divi cilvēki tika ievainoti. Dome norāda, ka apšaude notika blakus dzīvojamam rajonam. Notikušais Jēkabpilī raisīja plašas iedzīvotāju diskusijas par spēļu zāļu ietekmi uz sabiedrisko drošību un to pastāvēšanas atbilstību sabiedrības interesēm.

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu