Laimīgā loze • IR.lv

Laimīgā loze

1
Nellija Ločmele

Mana mūža peļņa no azartspēlēm ir seši dolāri un 20 centi, ko dažu minūšu laikā gadījās vinnēt aprīlī, kad Lasvegasā ar studiju biedrenēm izmēģinājām veiksmi viesnīcas automātos. Smieklīga summa, tomēr — nauda kā no gaisa. Dāvana!

Miljons reižu lielāku dāvanu pandēmijas laikā saņēma azartspēļu biznesmeņi Latvijā. No valsts kases. Lai palīdzētu krīzē cietušajiem uzņēmumiem, valdība īpašā grantu programmā izdalīja 570 miljonus eiro. Tiešām kā dāvanu — nav jāatdod, nav jāatskaitās.

Vietām diemžēl pārcentās un smagi kļūdījās, rāda Ir pētījums par to, kādi uzņēmumi tika pie atbalsta. Savelkot visus datus, par kuru publiskošanu nocīnījāmies ar VID vairākus mēnešus, atklājās, ka lielākie ieguvēji ir tieši azartspēļu biznesi, kam pārskaitīti septiņi miljoni. Grūti saprotams dāsnums, ņemot vērā, ka šī nozare krīzē ātri pielāgojās, uzplauka internetā un trīs pandēmijas gados kopumā nopelnījusi 80 miljonus.

Protams, septiņi miljoni uz valsts budžeta fona izklausās sīknauda. Tomēr patiesību ieraugām salīdzinājumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu