Kam ir, kam nebūs • IR.lv

Kam ir, kam nebūs

2
Pauls Raudseps

Brigmanis un Jurševska uzbrūk «finansistiem», jo fakti viņiem nav izdevīgi

Žultaini sākušās diskusijas par nepieciešamību vērtēt pašreizējās pensiju sistēmas  atbilstību Latvijas ilgtermiņa interesēm.

Žurnāla Kapitāls marta numurā publicētā viedoklī investīciju banķieris Ģirts Rungainis atvēzējās pret Latvijas pensiju sistēmu, par kuru vairākums publiski zināmu cilvēku (ne jau tikai politiķi) nolēmuši teikt tāpat kā par nelaiķi – tikai labu vai neko. Rungainis savukārt neizrādīja nekādu pietāti: «Vienīgā privileģētā mūsu sabiedrības grupa – pensionāri -, noraidot iespēju atsacīties no nepamatotajiem trekno gadu pensiju palielinājumiem, šantažē pārējo sabiedrību ar nevēlēšanos solidarizēties grūtā brīdī. Šāda pensionāru attieksme ir tā, kas liedz iespēju veidot atbalstu jaunajām ģimenēm, meklējot risinājumu demogrāfijas problēmai. (..) Kāpēc mums šodien jāmaksā tik lielas pensijas, ja nevaram to atļauties ne īsākā, ne ilgākā termiņā?»

Rungaiņa rakstītajam sekoja vesels pretuzbrukuma vilnis no tiem, kuri pēdējā laikā sevi pasniedz kā visu Latvijas pensionāru pārstāvjus. Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pārcilāja savas kompartijas skolas mācību klades, atcerējās par šķiru cīņu un nolēma, ka vieglāk būs nomelnot cilvēku nekā atspēkot viņa idejas. Finanšu un ekonomikas eksperti neesot tiesīgi spriest par pensiju samazināšanu, moralizēja Brigmanis, jo paši pelna tūkstošus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu