Krievijas filmu pirmizrādes Rīgā • IR.lv

Krievijas filmu pirmizrādes Rīgā

23

No 24.marta līdz 30.martam Rīgā, Maskavas namā, norisināsies Krievijas filmu kinofestivāla “Maskavas pirmizrāde Rīgā” pavasara programma, ziņo aģentūra LETA.

Maskavas namā skatītājus gaidīs godalgoto filmu un filmu, kuras patlaban tiek demonstrētas Krievijā, pirmizrādes. Savas filmas festivālā piedāvās gan slavu jau ieguvušie, gan arī jaunie režisori.

Festivāla programmā iekļauts 11 filmas, kuru vidū ir arī jaunas pilnmetrāžas animācijas filmas. Programmā iekļauta režisora Alekseja Učiteļa filma “Krai” (“Mala”), kas saņēmusi trīs Krievijas kino svarīgākos apbalvojumus “Zelta ērglis”.

Programmā iekļauta arī režisora Alekseja Fedorčenko filma “Ovsjanki” (“Stērstes”), kas ir gan Venēcijas kinofestivāla uzvarētāja, gan arī saņēmusi “Zelta ērgli” nominācijā “Labākais otrā plāna aktieris”, kas piešķirts aktierim Viktoram Suhorukovam.

Festivālā būs skatāma arī režisora Alekseja Balabanova filma “Kočegar” (“Kurinātājs”), kas saņēmusi Krievijas kinokritiķu prēmiju “Baltais zilonis”, režisora Grigorija Konstantinopoļska filma “Košečka” (“Kaķītis”), kas ir kinofestivālu un Krievijas kinokritiķu ģildes godalgu ieguvēja, kā arī tiks demonstrēta režisores Annas Matosones filma “Satisfakcija” un režisores Olgas Subotinas filma “Pro ļubovj” (“Par mīlestību”).

No jaunākajām animācijas filmām festivāla programmā tiks iekļauta režisora Sergeja Glezina animācijas filma “Trīs spēkavīri un Šamahanas cariene”, režisora Svjatoslava Ušakova animācijas filma “Zvaigžņu suņi: Belka un Strelka”, kas saņēmusi apbalvojumu “Zelta ērglis” kā gada labākā animācijas filma. Programmā arī iekļautas animācijas filmas “Voļga un sultāna sieva” un “Ļeļik i barbariki”

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu