Iespēja “airBaltic” piesaistīt investorus ir Auguļa inciatīva • IR.lv

Iespēja “airBaltic” piesaistīt investorus ir Auguļa inciatīva

10
Kaspars Krafts, F64

Premjers Dombrovskis: Valdība par šādu scenāriju nav lēmusi

Iespējamo investora piesaistīšanu Latvijas aviokompānijai “airBaltic” Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nodēvējis par satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) valdības lēmumu interpretāciju un iniciatīvu, trešdienas rītā vēsta aģentūra BNS.

Uz jautājumu par investora piesaistīšanu “airBaltic”, premjers intervijā Latvijas Radio atbildēja: “Šādu lēmumu valdība nav pieņēmusi, un tā ir kaut kāda Auguļa kunga iniciatīva, ar kuru viņš ir nācis. Valdība par šādu scenāriju nav lēmusi. Valdība ir lēmusi, ka aviosabiedrībā tiks veikts audits, lai iegūtu precīzāku priekšstatu par uzņēmuma finansēm,” skaidroja premjers.

Tāpat valdība nolēmusi piesaistīt neatkarīgus aviācijas nozares ekspertus, lai izvērtētu uzņēmuma tālākos attīstības plānus. “Tīri profesionāli no nozares viedokļa. Par jebkādiem tālākiem lēmumiem var būt runa tikai tad, kad ir izieti šie divi posmi,” piebilda Dombrovskis.

Jau ziņots, ka otrdien satiksmes ministrs Uldis Augulis pēc valdības sēdes pieļāva, ka “airBaltic” varētu tikt piesaistīts investors. Pēc viņa teiktā, patlaban tiek auditēti 2010.gada finanšu rezultāti, un papildus tiks pieaicināti pasaulē atzīti eksperti, kas sniegs savu vērtējumu ne tikai par esošo situāciju, bet arī par to, kas nepieciešams kompānijas tālākajai attīstībai.

“Kad būs visi izvērtējumi, pēc diviem mēnešiem vēlreiz nāksim uz Ministru kabineta sēdi, lai lemtu, kā, iespējams, piesaistot investorus vai citādi, saglabāt to pozitīvo attieksmi, kāda ir pret “airBaltic”.

Par notikumiem ap aviokompāniju “airBaltic” lasiet arī nākamajā žurnāla “Ir” numurā, kas iznāk ceturtdien, 10.martā.

 

Komentāri (10)

lebronj2356 09.03.2011. 12.19

Es ceru, ka tas netulkojās – noandelēt kādam(austrumu) investoram Airbaltic ?

+5
0
Atbildēt

5

    anita_meistere > lebronj2356 09.03.2011. 14.38

    naftas ta pietiks..rēķinot tipuma vienībās, bet ja rēķina atdevi!? pumpēt no baigā dziļuma vairs nav tik easy, kā sasliet “dzērvītes” teksasas plašomos. visādi tur atomi, kodolsintēzes, zaļie utt attīstās, un to cena ies uz leju + spiediens no zaļajiem lobijiem..izmešu kvotas utt.
    no otras puses, arābi neplēstu matus uz galvas un neslietu augšā tūrismas mekas abudabi un dubajā, ja naftas būt pārpilnām dekādēm uz priekšu. veči taisa bekapu…un jūt, ka gals ir tuvu.
    tiklidz aiziet visādi plug-in, h2 mobiļi utt…redzēsi, kas notiks ar naftas cenām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > lebronj2356 09.03.2011. 14.42

    Piekrītu, kaut gan palasoties resursus šķiet, ka šī revolūcija enerģētikā un transportā vērēja notikt jau kādus 10 gadus iepriekš, bet tika kopīgiem spēkiem noslāpēta…Jautājums ir cik ļoti izmantos naftu pēc masveida pārejas uz alternatīvām, momentā jau nebeigsies šis viss ! Citreiz brīnos cik maz Latvijā brauc ar gāzi..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    maris > lebronj2356 09.03.2011. 13.59

    Kam gan citam? Kur būs nauda , kad nafta maksās 150 USD/bbl?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > lebronj2356 09.03.2011. 14.26

    Easy, pasaule nav gatava 150 USD/bbl, ja arī būs kādu brītiņu, tad tāda cena ātri nobruks paraujot līdzi gan pumpētājus, gan spekulantus biržā. Šā brīža cena ekonomikai vēl ir relatīvi paciešama, turklāt, lai arī tas nebūtu paradoksāli izdevīga ASV naftiniekiem, kas pārstrādā naftu no degslānekļa(shale oil) un naftas smiltīm u.c. nekonvencionāliem resursiem. Naftas pasaulei pietiek vēl ļoti ilgam laikam, lai kā arī histēriķi nebļaustītos, naudas masa un daļēji ieguves izmaksas, kas tehnoloģijai attīstoties samazinās ir kas cits.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > lebronj2356 09.03.2011. 13.59

    tas, ka augulis (un daži citi ZZS ministri) ar visām iekšām ir pārdevies krieviem, ir acīmredzami.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 09.03.2011. 16.12

Pirmkārt, tā ir nevis Auguļa, bet Šlesera un Lemberga iniciatīva, kura turklāt nav nekas jauns, jo plāniņš tika izstrādāts jau pirms pāris gadiem.
Otrkārt, “investors” jau sen ir zināms- tas pats krievu uzņēmējs, kas Flikam finansēja SAS piederošo akciju atpirkšanu (protams, nav izslēgts, ka tas tiks izdarīts caur kādu ofšoru, lai optimizētu nodokļus un aizmālētu pingvīniem acis ar pasaciņu par superīgo rietumu investoru).

+4
0
Atbildēt

0

austrisv 09.03.2011. 15.44

Vai šis Auguļa iecerētais investors ir krievu miljardieris Antonovs, kurš te grozās pie ZZS īpašnieka Lemberga! Nožēlojamie kolabrocionisti!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu