Oskaru" ceremonijā triumfē "Karaļa runa • IR.lv

Oskaru" ceremonijā triumfē "Karaļa runa

10
''Oskaru'' aktieri (no kreisās) Kristians Beils, Natālija Portmane, Melisa Leo un Kolins Fērts. Foto: EPA/LETA

Kolins Fērts – labākais aktieris; labākā aktrise – "Melnais gulbis" Natālija Portmane

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā Holivudā svētdien triumfēja filma "The King’s Speech" ("Karaļa runa"), saņemot piecus ''Oskarus''. Tā nosaukta par gada labāko filmu, un tās režisors Toms Hūpers atzīts par gada labāko kinorežisoru, ziņo aģentūras LETA-AFP.

Šai pašai filmai par Anglijas karaļa Džordža VI runas koriģēšanu tika ''Oskara'' statuete par labāko oriģinālscenāriju, kura autors ir Deivids Zeidlers. Kategorijā "Labākais aktieris" laurus plūca filmas zvaigzne Kolins Fērts. Labākās aktrises gods ticis Natālijai Portmanei par lomu filmā "Black Swan" ("Melnais gulbis").

Kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise" uzvarēja Melisa Leo par tēlojumu filmā "The Fighter" ("Cīnītājs"). Par labāko otrā plāna aktieri atzīts viņas partneris šajā kinolentē Kristians Beils.

Gada labākā animācijas filma ir ''Toy Story – 3'' (''Rotaļlietu stāsts – 3''). vēsta Diena.lv. Tās komponists Rendijs Nūmens sacerējis arī gada labāko kinodziesmu – ''We Belong Together''.

Labākā ārzemju filma ir dāņu ''Labākā pasaulē'', režisore Sūzena Bīra. Savukārt labākā dokumentālā  filma – kinopētījums par globālās finanšu krīzes cēloņiem ''Inside Job''.

Četri ''Oskari'' par operatora Volija Pfistera veikumu, skaņu montāžu, miksēšanu un specefektiem tika filmai ''Inception'' (''Pirmsākums''), vizuāli efektīgai, kritiķu slavētai lentei par sapņu zādzību. Tās režisors ir Kristofers Nolans.

Labākais mākslinieka darbs bijis režisora Tima Bērtona filmā ''Alice in Wonderland'' (''Alise Brīnumzemē'').

''Melnais gulbis'' saņēma ''Oskaru'' arī par labāko adaptēto scenāriju. Iepriekš par favorītu uzskatītā lente '' Social Network'' (''Sociālais tīkls”” saņēma divus ''Oskarus'' – par labāko mūziku, ko komponējuši Trents Reznors un Atticus Ross, un par montāžu.

Komentāri (10)

martin_freimanis 28.02.2011. 12.04

Ļoti žēl, ka Džefrijs Rašs nedabūja Oskaru kā otrā plāna aktieris, viņš bija lielisks.

+2
0
Atbildēt

0

Sarma 28.02.2011. 10.26

Nezinu, kas slēpjas aiz gudrajiem vārdiem scenārijs un režija, uz mani personīgi MG atstāja lielāku iespaidu, kamēr KR kā filma likās kārtējais sentiments par jaukajiem 30-tajiem. Bet Kolins Fērts, protams, malacis, visu cieņu! Bet tas ir tikai mans subjektīvais redzējums :)

+3
-1
Atbildēt

0

kdaljajev 28.02.2011. 14.40

Filmā KR bija ļoti labs scenārijs un filmas beigas bija efektīvas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu