Nevienojoties par konsolidāciju, Vilks pieļauj demisiju • IR.lv

Nevienojoties par konsolidāciju, Vilks pieļauj demisiju

83
Finanšu ministrs Andris Vilks, Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Ministrs uzsver konsolidācijas pasākumu nepieciešamību, aizliegs ballītes valsts pārvaldē

Koalīcijai nespējot vienoties par papildu šā gada budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā, finanšu ministrs Andris Vilks (PS, "Vienotība") neredz jēgu turpināt pildīt savus pienākumus.

To Vilks piektdien atzina Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā", vēsta aģentūra LETA.

Vilks piektdien intervijā uzsvēra, ka gadījumā, ja koalīcijai neizdodas vienoties par konsolidācijas pasākumiem, valstī var atgriezties liela nestabilitāte un neskaidrība par turpmāko ekonomikas attīstību, turklāt arī uz kredītreitingu paaugstināšanu, kas dotu iespēju valstij izdevīgi pārkreditēties finanšu tirgos, nevarētu cerēt.

"Nav jēgas strādāt nenoteiktībā," atzina Vilks, taču taujāts, vai viņš tādā gadījumā būtu gatavs demisionēt, konkrētu atbildi nesniedza, tomēr atzina, ka šādu iespēju ir apsvēris. "Esmu apsvēris un uzskatu, ka nav jēgas pēc tam [neveicot konsolidāciju] tēlot, ka viss ir kārtībā, īpaši situācijā, kad risinājums bija jau tik tuvu. Esam izdarījuši 90% no darba un ir skaidras indikācijas, ka varam uzlabot kredītreitingu. Esam ļoti tuvu mērķim," sprieda finanšu ministrs.

Vilks arī piektdien izdevis rīkojumu, kurā uzdod nepieļaut kolektīvo atpūtas pasākumu atjaunošanu valsts pārvaldē. Viņaprāt, runāt par kolektīvo pasākumu atjaunošanu valsts pārvaldē patlaban ir bezatbildīgi. "No Finanšu ministrijas puses tas netiks pieļauts," solīja Vilks.

Ir.lv jau vēstīja, ka Finanšu ministrijas izveidotā darba grupa, kurai bija jāmeklē veidi kā papildu konsolidēt šā gada budžeta izdevumus, savu darbu beidza bez rezultātiem, jo ZZS pārstāvji darba grupā nebija pilnvaroti pieņemt kādus lēmumus. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš uzsvēris, ka ZZS neatbalstīs reformas sociālo pabalstu jomā, pensiju samazināšanu, kā arī reformas augstākās izglītības sistēmā. Visticamāk, nākamnedēļ varētu notikt atkārtotas koalīcijas politiķu sanāksmes, kurā lems, kā izpildīt starptautisko aizdevēju prasības un konsolidēt budžetu vēl par 50 miljoniem latu.

 

Komentāri (83)

marčiks 04.02.2011. 14.58

Pilnīgi saprotama nostāja. Ja cilvēks ir nācis strādāt, risināt problēmas, nevis “bīdīt lietas” vai nodarboties ar citām politiska rakstura izvirtībām, tad skaidrs, ka viņu šitais vienkārši ved ārā no pacietības un viņam apriebjas gaidīt, kad Aivars beidzot nokāps no korķa un “pilnvaros” ZZS deputātus darīt to darbu, kurā tauta viņus ievēlējusi un par ko viņiem maksā algu.

+35
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 04.02.2011. 14.42

Saprotama cilvēka nostāja, kurš piekrita strādāt nevis nodarboties ar politiskajām spēlēm! Tas ir tikai loģiski, ka Vilks, neredzot savam darbam rezultātu, aiziet, jo ne jau viņam vienam ir jānes atbildība par valsts budžeta stāvokli.

+32
-1
Atbildēt

1

    runivs > Una Grinberga 04.02.2011. 17.18

    Sabiedrības vairākums, šķiet, neapzinās situācijas nopietnību.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

mary75 04.02.2011. 15.06

Pilnībā atbalstu Vilku, un, domāju, ja ZZS turpinās sabotēt valdības darbu, V jāveido jauna koalīcija vai pat jāiet opozīcijā, lai tad turpmāko atbildību par valsti un par sekām uzņemas ZZS, un sekas būs briesmīgas, kā Vilks jau teica.
Kāda nozīme V uzņemties atbildību, ja visu nosaka Lembergs un Co?
Sabotēt darbu ir viegli, redzēs, kādu dziesmu ZZS dziedās, kad vajadzēs arī uzņemties atbildību par sekām.

+29
-2
Atbildēt

1

    baibabruvele > mary75 04.02.2011. 15.40

    Piekritu. Dombrovski kluva par premjeru ar vienu galveno uzdevumu – atjaunot valsts finansialo stabilitati. Ja valsts politikas uzstadijums ir mainijies un Saeimas vairakums, pauzot savu veletaju gribu, uzskata, ka finansu stabilitate vairs nav nepieciesama, tad tiesam var pienakt diena, ka ir tikai logiski, ka Dombrovskis atkapjas. Tas butu demokratiski,jo zaudejot Saeimas vairakuma atbalstu savai politikai vinam tiek izteikta neuzticiba.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu