SM nomaina LJA vadītāju un LVRTC valdes locekļus • IR.lv

SM nomaina LJA vadītāju un LVRTC valdes locekļus

37
Andrejs Terentjevs, F64

Ministrija Auguļa vadībā turpina mainīt tās pārraudzībā esošo valžu sastāvus

Satiksmes ministrija (SM) trešdien nolēmusi veikt izmaiņas VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) un VAS "Latvijas Jūras administrācijas" (LJA) valdēs, vēsta aģentūra LETA.

LVRTC no amata atsaukti divi valdes locekļi – Gints Lipsbergs un Juris Saratovs. Viņu vietā apstiprināti Guntars Krūmiņš un Indulis Šķibelis. Amatus saglabā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta un valdes loceklis Gints Kiršteins.

Krūmiņš iepriekš bijis ilggadējs LVRTC darbinieks, Nacionālās radio un televīzijas padomes loceklis, priekšsēdētāja padomnieks un strādājis vadošos amatos AS "Radio SWH" – bijis gan valdes loceklis, gan padomes priekšsēdētājs. Savukārt Šķibelis vairākus gadus bijis Valsts kontroles padomes loceklis – Revīziju departamenta direktors, kā arī vadījis SIA "Auditorfirma padoms".

Savukārt LJA valdē no amata atsaukts valdes priekšsēdētājs Aigars Krastiņš un valdes loceklis Ģirts Auškāps, bet viņu vietā iecelti Jānis Krastiņš – valdes priekšsēdētāja amatā –, kā arī Artūrs Brokovskis-Vaivods.

Krastiņš teju desmit gadus ir vadījis LJA Hidrogrāfijas dienestu. Brokovskis-Vaivods līdz šim daudzus gadus strādājis ar jūrniecību saistītos uzņēmumos, piemēram, bijis Rīgas Brīvostas ostas kapteiņa vietnieks, kā arī ieņēmis amatus LJA.

Vēl 2009.gadā LJA vadītājs bija Brokovskis-Vaivods – līdz brīdim, kamēr SM, kuru vadīja Kaspars Gerhards (TB/LNNK), nolēma šajā amatā ielikt SM valsts sekretāru Nilu Freivaldu (LPP/LC), kurš gan pēc profesionāļu iebildumiem pēc pusgada šo amatu zaudēja.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras būs spēkā no šā gada 30.decembra.

SM pēdējās nedēļās Ulda Auguļa (ZZS) vadībā veic radikālas izmaiņas SM pārraudzībā esošo uzņēmumu valdēs – otrdien tika nomainīts Latvijas Pasta valdes priekšsēdis, bet iepriekš – starptautiskās lidostas "Rīga" un Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāji. Valdes locekļi mainīti arī "Latvijas Autoceļu uzturētājā" un "Latvijas Gaisa satiksmē".

Komentāri (37)

DikembeSakamoto 13.09.2015. 13.58

Kura ir tā pērkamā žurnāliste?

0
0
Atbildēt

1

    Voldemārs Odišvili > DikembeSakamoto 13.09.2015. 14.42

    Kura ir tā pērkamā žurnāliste

    …………

    Kada nozime gan var but identitatei Jusu – anonimo trollu valstiba?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

ierados 10.09.2015. 07.36

Arī te smirdīgs trollis. Izskatās, kremlis atkal aktivizējies ar jaunu sparu un jaunu smeķi.

0
0
Atbildēt

1

    Voldemārs Odišvili > ierados 13.09.2015. 12.29

    kremlis atkal

    …………

    Nomaini plati, pridurok, – nav vairs mode, tagad ir jauna tema: “krasainie” imigranti!

    0
    0
    Atbildēt

    0

lebronj2356 30.12.2010. 14.20

Savi cilvēciņi tak jābīda..tik tiešām gribētos zināt cik šis viss izmaksās valstij kompensācijās ? Vai vienreiz nebūtu šie politveidojumi – valdes jālikvidē ?

Bet no Auguļa metās šķērmi – īsts Hūtes kabatas ministrelis !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu