Ventspils Olimpiskajam centram piešķir 4,5 miljonus • IR.lv

Ventspils Olimpiskajam centram piešķir 4,5 miljonus

27
Ventspils Olimpiskais centrs. Foto: ventspils.lv
Indra Sprance

Valdība atbalsta valsts dotāciju slēgtas BMX sporta halles izveidei

Valdība otrdien atbalstīja kopumā 4,5 miljonu latu valsts dotācijas piešķiršanu Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) Ventspils Olimpiskā centra infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai, kurā paredzēta gan centra rekonstrukcija, gan BMX halles būve.

Saskaņā ar valdības lēmumu, nākamgad projekta īstenošanai valsts piešķirs 103 000 latu, bet no 2013. līdz 2028 gadam valsts garantēto aizdevumu segšanai piešķirs 4,5 miljonus latu.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Ventspils Olimpiskais centrs jau ir izveidots bez valsts atbalsta, taču šobrīd LOK kopīgi ar Ventspils pašvaldību ir izstrādājusi infrastruktūras attīstības projektu, kas paredz slēgtas BMX sporta halles būvi, stadiona un ģērbtuvju, kā arī tenisa kortu rekonstrukciju, u.c.

Tā kā LOK projekta īstenošanai neesot pietiekamu finanšu līdzekļu, tādēļ vēl pirms valsts galvojuma nepieciešama dotācija LOK valsts galvojuma atmaksai, skaidroja IZM. Jāpiebilst gan, ka par BMX centru Latvijā tiek uzskatīta Valmiera, kur trenējies olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Komentāri (27)

daina_tabuna 28.12.2010. 14.45

Ja IZM ministrs būtu no TP, tad BMX kompleksu celtu Valmierā, jo tur oranžs mērs un arī čempions Štrombergs nāk no Valmieras. Kāds sakars Ventspilij ar BMX? Nekāds, ja neskaita, ka tur saimnieko Lembergs, pēc kura stabules danco visa IZM.

+12
-5
Atbildēt

3

    daina_tabuna > daina_tabuna 29.12.2010. 08.39

    @Kaspars
    Tāpat Ventspilī ir arī pasaulē lielākie, skaļākie un muzikālākie sienāži, Eiropā labākais mērs un Latvijā mazākais narkomānu skaits uz 1000 iedzīvotājiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Aivars Kalvāns > daina_tabuna 28.12.2010. 18.58

    Štrombergam lieliski panākumi pasaulē, viņš pats no Valmieras, tad uzreiz viss ir jāceļ tur?
    Pats maz esi bijis Ventspilī piedzīvojumu parka teritorijā?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    arnis_brumelis > daina_tabuna 28.12.2010. 14.51

    Kads sakars? Ventspilii ir jau diezgan labs skeitparks, ka ari “Piedzivojumu parka” atrodas Baltijā labākā BMX trase un BMX freestyle parks!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

arnis_brumelis 28.12.2010. 14.47

Foto ir Ventspils biblioteka!

+7
0
Atbildēt

1

lebronj2356 28.12.2010. 22.00

Savulaik ”treknajos” teju visa Latvija tika piebūvēta ar sporta, olimpiskajiem un sazin vēl kādiem centriem un zālēm, par kuriem ļoti daudziem ir jāmaksā vēl ilgi kredīti, kuru uzturēšanai nepietiek naudas. Tas ir amorāli, laikā, kad jāslēdz skolas un slimnīcas taisīt šādas būves, kas vislabāk kalpo par peļņas avotu pietuvinātām personām, caur t.s. otkatiem .

Sports, protams, ir laba lieta, bet ar mēru..sevišķi būvju skaitā, citādāk drīz stirnas un vilki varēs daudzos sabūvētajos centros sportot, jo aborigēni būs vai nu izbraukuši uz ārzemēm/Rīgu vai vienkārši apmiruši !

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu