Marķitāns nepretendēs policijas priekšnieka amatam • IR.lv

Marķitāns nepretendēs policijas priekšnieka amatam

24
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Valdībai ieteicamo kandidātu nosauks pēc attīstības redzējumu vērtēšanas

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas priekšnieks Guntars Marķitāns piektdien tikšanās laikā ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (''Vienotība'') atsaucis savu kandidatūru VP priekšnieka amatam, ziņo aģentūra LETA.

Marķitāns pēc sarunas ar ministri žurnālistiem sacīja, ka savā amatā strādā tikai kopš šā gada jūnija un kārtības policijā esot ļoti daudz darāmā, ko viņš gribētu paveikt, tādēļ arī atsaucis savu kandidatūru. Viņš gan esot pateicīgs ministrei par izvirzīšanu augstajam amatam.

Pārējie VP priekšnieka amata kandidāti ar žurnālistiem nevēlējās runāt. Kā ziņots, starp kandidātiem, kas varētu amatā nomainīt pašreizējo policijas priekšnieku Valdi Voinu, ir VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis un VP koledžas direktors Aigars Evardsons. Velšs un Kviesītis kā iespējamie Voina pienākumu pārņēmēji neoficiāli tika minēti jau pirms mēneša publikācijā portālā Pietiek.com. Toreiz Mūrniece šīs ziņas nosauca par baumām, noliedzot, ka noteicoša varētu būt šo policijas vadītāju personiska pazīšanās ar ministri.

Piektdien pēc kandidātu uzklausīšanas Mūrniece žurnālistiem teica, ka visi kandidāti ir līdzvērtīgi un vienlīdz spējīgi ieņemt policijas priekšnieka amatu. Vaicāta, vai reālākais kandidāts varētu būt VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, ministre apgalvoja, ka "nekādi lēmumi ne oficiāli, ne neoficiāli nav pieņemti".

Pretendenti iesniedza savu redzējumu par VP turpmāko attīstību, un līdz 23.decembrim ministre kopā ar Voinu vērtēs visus kandidātus, lai nākamnedēļ paziņotu personu, kura tiks virzīta apstiprināšanai valdībā VP priekšnieka amatā. Lai gan lēmumu par konkrētā kandidāta virzīšanu pieņems ministre, arī Voins paudīšot savu viedokli. Viņš uzsvēra, ka patlaban policijā ir liels darbinieku trūkums un jaunajam policijas priekšniekam būs jādomā, kā šo problēmu risināt.

Jau ziņots, ka līdzšinējais VP priekšnieks Voins Mūrniecei iesniedzis atlūgumu. Viņš savu profesionālo darbību turpinās, no nākamā gada vadot Ostas policiju.

Komentāri (24)

kurland1945 21.04.2015. 19.00

Ļoti labi uzrakstīts!!! Noņemu cepuri šī teksta autora priekšā!

+6
0
Atbildēt

0

Jānis Mednis 24.04.2015. 21.17

Perfekti!

+5
0
Atbildēt

0

611modapk60 19.08.2021. 13.25

This is a hell of a lot of information about Satta King.. Amazing Article that explained everything about Sattaking precisely. I want to know one specific thing about the game that where to find the correct game.
https://gurusattaking.com/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu