Vilnītis ierosina solīto disciplinārlietu pret Vilku • IR.lv

Vilnītis ierosina solīto disciplinārlietu pret Vilku

14
KNAB vadītāja vietnieks Alvis Vilks. Autors - Andrejs Terentjevs, F64

Vadītāja vietnieks vainots iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis ierosinājis disciplinārlietu pret savu vietnieku Alvi Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai BNS, nesaucot konkrētas amatpersonas vārdu, teica, ka birojā ir pabeigta dienesta pārbaude un ir ierosināta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam. Precīzāku skaidrojumu, kādu apstākļu dēļ disciplinārlieta ierosināta, viņa nesniedza.

Par to, ka gatavojas ierosināt disciplinārlietu pret Vilku, KNAB priekšnieks otrdien paziņoja intervijā Latvijas Radio. "Vilka kungs ir bijis jau masu medijos, un viņš ir atzinis, ka ir pārkāpis iekšējās kārtības noteikumus. Mana rīcība būs tāda pati kā attiecībā pret visiem vai jebkuru darbinieku, kad tas tiks izvērtēts. Ierosināsim disciplinārlietu," viņš sacīja.

Vilks jau iepriekš apstiprinājis, ka pirms kāda laika pret viņu sākta dienesta pārbaude. "Tā sākta par intervijā paustā viedokļa atbilstību Nacionālās drošības padomes sēdē lemtajam," norādīja Vilks.

KNAB vadītāja vietnieks intervijā pauda, kāds ir viņa vērtējums par attiecībām biroja iekšienē. "Toreiz es nekonkrēti izteicos un runāju par visa laika periodu, nevis par pēdējo laiku," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki ar vairākām vēstulēm vērsušies pie premjera par Vilnīša rīcību, informēta arī ģenerālprokuratūra. Arī pats Vilnītis lūdzis ģenerālprokuroru izvērtēt premjera nesen parakstītās rezolūcijas par starpinstitūciju komisijas darba atjaunošanu tiesiskumu.

Komentāri (14)

ltvpanorama 25.11.2010. 15.12

es vakar aizslēdzu prom..noriebās skatīties ..starp citu tāda tipa ielikteņi mūsu valsts iestādēs nav retums..debīlas instrukcijas,mūžigas restrukturizācijas, gaisa jaukšana, pamatdarba atstāšana otrā plānā, paskaidrojumi, kaut kādu galīgi nepiemērotu, toties ” šofera dēlam” pazīstamu jefiņu pēkšņa uzrašanās amatos, kur tiem jāvada pieredzējuši profiņi, profesionāla mazspēja..ka neko nerubī no darba tad sāk piesieties par 5 minūšu kavējumiem..tas viss ir redzēts, tāpēc neapskaužu KNAB darbiniekus..turklāt te vēl tas viss ir bezkaunīgs politpasūtijuma izpildījums ar mērķi pasargāt pasūtītāju noziedzīgās pakaļas..domāju ka apsolītā apmaksas summa par šo mello darbu, nosegs parādus ..

+19
0
Atbildēt

1

    kkreslins > ltvpanorama 25.11.2010. 23.01

    vecīt, precīzi desmitniekā, 99% valsts iestādes ir precīzi tādas. apbrīnoju to cilvēku izturību, kas tādās strādā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 25.11.2010. 16.28

vilnītis ir visīstākais kaitnieks un sabotažņiks kurš ir apstādinājis un salauzis KNābi, tāds bija viņa uzdevums no oranžajiem maitām un godmaņa. meklēja pus gadu un skrūtinizēja [atvainojos par šito!] kamēr atrada īsto. vakar teļukā viņš sevi izrādīja visā kailumā. nelietis kuram nav kur štempeli likt. viņš saprot savu bezizeju [parādus] un nolēmis sisties līdz galam, kad viņu izmetīs no turienes [un tas notiks] viņš būs apaļš NEKAAAASSSSSS. punkts.

+12
0
Atbildēt

0

_dace_ 25.11.2010. 16.43

Manuprāt, būtu jārīko protesta mītiņš pret Vilnīti. Jo politiski viņu atbalsta gan SC, gan ZZS, gan PLL. Savādāk tas glumais ieliktenis ar ZZS un SC atbalstu izpostīs visu KNAB.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu