Lāča meita vairs nebūs viņa palīdze • IR.lv

Lāča meita vairs nebūs viņa palīdze

24
Visvaldis Lācis (priekšplānā). Foto: Jānis Saliņš, F64

VL–TB/LNNK komisijai, visticamāk, nebūs jāizskata deputāta ētikas pārkāpums

Saeimas deputāta Visvalža Lāča (VL–TB/LNNK) palīdze – deputāta meita – otrdien uzrakstījusi atlūgumu un turpmāk vairs nepildīs šo amatu, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas ziņoto, vēstī aģentūra BNS.

Šis solis varētu atbrīvot Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK) Revīzijas komisiju no vajadzības izskatīt TB/LNNK rosināto ētikas pārkāpumu, deputātam Lācim par valsts naudu palīdzes amatā nodarbinot tuvu radinieci un tā pārkāpjot likumu.

Kā ziņots, Lācis jau ir sodīts par savas meitas nodarbināšanu palīdzes amatā. 2007.gada nogalē pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma Saeima vairākus deputātus, tostarp Lāci, izdeva administratīvai sodīšanai par interešu konflikta novēršanas likuma pārkāpumiem – savu radinieku nodarbināšanu par deputātu palīgiem. Lāča palīdze bija viņa meita. Deputāts pārkāpumu neatzina un sodu nesamaksāja.

Šogad KNAB atkal lūdza izdot Lāci sodīšanai par to pašu pārkāpumu, taču parlamentārietis paziņoja, ka sodu negrasās maksāt un savu meitu neatlaidīs, jo viņa esot neaizstājams palīgs deputāta darbā. Deputāts aicināja grozīt likumu, lai asinsradinieku nodarbināšana palīgu amatos būtu atļauta, taču neviens Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāts to neatbalstīja.

Jau vēstīts, ka Nacionālās apvienības Revīzijas komisija nosodīja TB/LNNK pārstāvja Emīla Jakrina rīcību, iepriekšējās valdības pēdējā dienā pieņemot labi apmaksātu amatu Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdē, ko rosināja partijas biedra, aizejošā satiksmes ministra Kaspara Gerharda aparāts. Pēc komisijas ierosinājuma TB/LNNK valde izteica tās loceklim Jakrinam brīdinājumu, gan  neizskatot jautājumu par izslēgšanu no partijas.

Toties TB/LNNK valde pieprasīja apvienības Revīzijas komisijai vērtēt Lāča rīcību, ilgstoši pārkāpjot likumu ar meitas nodarbināšanu deputāta palīdzes amatā, kā arī VL biedra Jāņa Iesalnieka izteikumus par ''maigo antisemītismu'' sociālajos portālos.

Komentāri (24)

adsd 23.11.2010. 21.16

Lāča meita Lācim izdarīja lāča pakalpojumu :)))

+6
-1
Atbildēt

0

kkristaps 24.11.2010. 08.59

Nožēlojami, ka Visvaldim Lācim vajadzēja 3 gadus un morālu spiedienu, lai saprastu, ka viņa rīcība ir bijusi neētiska, pie tam no malas izskatās, ka viņš neko nav sapratis, vienkārši bijis spiests šādi rīkoties. Kaut kas ar tām VL “augstajām morāles latiņām” nav īsti kārtībā. Protams, tāda pati zema morāle raksturīga arī lielai sabiedrības daļai, jo citādi cilvēks, kas noblēdījis valstij teju miljardu latu, diezin vai varētu diktēt savus noteikumus …

+5
-2
Atbildēt

0

Aija Neļķe 23.11.2010. 22.02

Nu jau “maigais antisemītisms” :D Kas būs nākamais … mīkstais, saldais?

+6
-4
Atbildēt

3

    Rinalds Āriņš > Aija Neļķe 23.11.2010. 23.01

    Nudien jauns „antisemītisma” semantisks variants! Dikti lustīgi, vai ne?

    Vari gulēt mierīgi: jēdziens “inteliģentais antisemītisms” ir tikai Tevis paša radīts, Tevi kā vienīgajam arī mūžu mūžos uz to paliks autortiesības, ar ko jau tagad esi iegājis antisemītisma vēsturē. Apsveicu ar šo izcilo vēstures sasniegumu jaunībā !!!

    Ko ņirdzīgu vēl no Tevis varam sagaidīt ? Varbūt kādreiz kaut ko šai pašā garīgā līmenī no Saeimas tribīnes, lai visa pasaule par Latviju varētu atkal pasmieties un par mūsu valsti ņirgāties ?

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > Aija Neļķe 24.11.2010. 03.19

    Vari jau, Sigma, par to uzjautrināties, bet “inteliģentais antisemītisms” objektīvi pastāv – un (atšķirībā no trulas naida runas) reizēm maldina arī izglītotus cilvēkus. Tas prasa asu pret-polemiku – nepietiek foruma moderatoram vienkārši izdzēst un izlikties, ka tādu viedokļu nav. Sk. piemēram, Bernard-Henri Lévy interviju žurnālā Guernica – http://bit.ly/hduThx . (Starp citu B.H. Lévy minēto “competition of victimhood” argumentāciju plaši lieto arī antisemīti Latvijā, runājot par 2.pasaules karu).

    B.H.Lévy: But we are facing the installment of a new scheme, with new arguments, new reasons, new logic, trying to make anti-Semitism again acceptable, relatively, according to the general mood of the times. In the chapter you allude to, I try to identify the words with which anti-Semitism must express itself in order to gather under its flag a reasonable number of people, which is a real danger, of course.

    Guernica: What are some of those ways?

    B.H.Lévy: There are three: which are denial of the Holocaust, the competition of victimhood, and the demonization of Israel. … …

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > Aija Neļķe 24.11.2010. 02.57

    Ir jau iespējama arī pretējā galējība – politiķi, kuri ļoti rūpīgi kontrolē visu, ko viņi saka. Teiksim, Baraks Obama, kurš pirms kļuva par valsts mēroga politiķi – pasniedza tieslietas un politikas vēsturi studentiem Čikāgā; t.sk. diskutēja par rasu jautājumiem un citām jūtīgām lietām. Studentiem viņš patika, bet pasniedzēji neatceras tādu gadījumu, kad B.Obama būtu viennozīmīgi paudis savu nostāju par kaut ko – kaut vai publicējis kādu pētniecisku vai populāru rakstu: “Nor could his views be gleaned from scholarship; Mr. Obama has never published any. He was too busy, but also, Mr. Epstein believes, he was unwilling to put his name to anything that could haunt him politically…” (sk. http://nyti.ms/fYjDh7 ).

    Mūsdienu politiķa pazīme – pievilcīgi runāt par acīmredzamo, bet neteikt neko tādu, kas varētu radīt nepatikšanas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu