Kompensācijas ministriem maksās no Haiti atliktās naudas • IR.lv

Kompensācijas ministriem maksās no Haiti atliktās naudas

9
Foto: Kaspars Krafts, F64

Bijušajiem ministriem un premjera konsultantiem kopumā izmaksās 28 tūkstošus

Ministru kabinets (MK) otrdien bez diskusijām atbalstīja 28 502 latu piešķiršanu atlaišanas pabalstu izmaksai ministriem un premjerministra konsultantiem, kuri neturpina darbu jaunajā valdībā, ziņo aģentūra BNS.

Pabalstu izmaksai paredzēto summu ņems no Ārlietu ministrijai rezervētajiem līdzekļiem Latvijas dalībai Haiti atjaunošanā. Parasti šos izdevumus sedz no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kompensācijās bijušajiem ministriem paredzēti 22 645 lati, no tiem kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu būs 9659 lati, atlaišanas pabalsts – 8590 lati, darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (24,09%) – 4396 lati.

Šajā summā iekļauta 1947 latu kompensācija iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei ("Vienotība", JL) par neizmantoto atvaļinājumu, no kuras viņa neplānojot atteikties, vēsta aģentūra LETA. Kā informēja Mūrnieces padomniece Kristīne Liepa, ministre pusotru gadu nav bijusi atvaļinājumā un uzskata, ka par to viņa ir pelnījusi saņemt likumā paredzēto kompensāciju.

Jau ziņots, ka jaunajā valdībā darbu vairs neturpina iepriekšējās valdības finanšu ministrs Einars Repše (JL), ārlietu ministrs Aivis Ronis, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kultūras ministrs Ints Dālderis ("Vienotība", JL), aizsardzības ministrs un tieslietu ministra pienākumu izpildītājs Imants Viesturs Lieģis ("Vienotība", PS), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS), satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) un veselības ministrs Didzis Gavars.

Savukārt kompensāciju izmaksai Ministru prezidenta konsultatīvajām amatpersonām paredzēti kopā 5857 lati, no tiem kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu – 2430 lati, atlaišanas pabalsts – 2290 lati, darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 1137 lati.

Šā gada budžetā līdzekļi šo pabalstu izmaksai nebija apstiprināti, un brīvu līdzekļu nav. Līdz ar to Valsts kancelejas budžetā radušies neparedzēti papildu izdevumi 28 502 latu apmērā. Tos paredzēts segt, izlietojot daļu no 52 tūkstošiem latu, ko valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šoruden piešķīra Ārlietu ministrijai, lai atbalstītu Latvijas piedalīšanos Haiti atjaunošanā. Toreiz šos līdzekļus šim mērķim neizlietoja.

Darbinieku maiņa Valsts kancelejā norit līdz ar valdības maiņu. Atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam un Darba likumā noteiktajam atlaišanas pabalsti un kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu jānodrošina Ministru kabineta locekļiem un Ministru prezidenta konsultatīvajām amatpersonām. Pabalsti viņiem pienākas pēc amata pienākumu pildīšanas beigām.

Komentāri (9)

KasparKondrat 23.11.2010. 14.12

Man nebūtu bijis nekas pretim, ja daži ministri (pie. Koķe, Dālderis un Lieģis) būtu turpinājuši darbu. Tad nebūtu jāmaksā tik lielas kompensācijas un nebūtu nauda jāatrauj no dabas katastrofā cietušajiem.

+5
-1
Atbildēt

0

mxblack 23.11.2010. 15.08

Kā jau parasti pie mums valda akla tuvredzība. Es domāju ka tas pats atkal būs arī ar sniegu Rīgā, kaut par to intensīvi brīdina. Un atkal meklēs naudu un atkal domās kā vēl dziļāk iebraukt mūsu maciņos visa noslēgumā.

+1
0
Atbildēt

0

dūda 23.11.2010. 17.29

Visu cieņu, bet vai Haiti naudu var pielīdzināt dažu ex-ministru sponsorēšanu… nez, vai citur nauda bija pieejama? un Haiti nauda citiem nevajadzēja kaut kam citam, jēdzīgākam nosūtīt….

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu