Pepija Garzeķe • IR.lv

Pepija Garzeķe

34
Ieva Čīka, LETA

21. novembrī Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos šīs sezonas vērienīgākais projekts – muzikālā izrāde pusaudžiem „Pepija Garzeķe” Valda Pavlovska režijā. Izrāde paredzēta skolas vecuma bērniem un jauniešiem, līdz 7 gadu vecumam to apmeklēt nav ieteicams.

Astrīdas Lindgrēnes radīto Pepiju režisors izvēlējies interpretēt nevis kā bērnu, bet gan pusaugu meiteni – ideālo draugu –, kas dzimst Tomija un Annikas fantāzijā. Viņa ir interesanta, neprognozējama, drosmīga un lieliski prot tikt galā ar pieaugušo pasauli, kas, bērnam pieaugot, rada daudz jautājumu. Kā saka režisors: „Ar meiteni viss ir kārtībā! Viņa nēsā stilīgas zeķes un smagus zābakus. Viņai ir miljons vasaras raibumu, rudi mati, nenormāli stipras rokas un baigi foršā sirds. Un tas nekas, ka meitene ir izdomāta. Jo katram no mums ir vajadzīgs draugs. Īsts draugs, kādu paši vēlamies.”

Izrādē nots par pusaudžu vientulību un ilgām pēc neesošiem vai tālumā mītošiem vecākiem brīžiem skan skaudri, tomēr Pepijas spēj ikvienā situācijā saglabāt dzīvesprieku un gaišumu, apliecinot, ka dzīve ir brīnums, ko vērts izbaudīt.

Galveno – Pepijas – lomu spēlē talantīgā, jaunā aktrise Baiba Geķe, izrādē piedalās lielākā daļa latviešu trupas aktieru, kuri Astrīdas Lindgrēnes tēlus iedzīvina gan dzīvajā plānā, gan Ilzes Vītoliņas radīto leļļu veidolā. Režisora vadībā izrādes dramatiskā darbība cieši savijas ar poļu komponista Pjotra Klimeka rakstīto mūziku, ko „dzīvajā” izpilda šim nolūkam speciāli radīta rokgrupa bungu, solo ģitāras, ritma ģitāras un basģitāras sastāvā.

Par rokgrupas un izrādes muzikālo vadītāju kļuvis Ervīns Ramiņš (grupas „Laime pilnīga” vadītājs), izrādes scenogrāfiju veidojusi Anita Znutiņa-Šēve, skatuves kustības un dejas iestudējusi Lilija Lipora, savukārt videografikas radījis Miķelis Urtāns un Rihards Šešo.

Tuvākās izrādes: 26.11. plkst. 18:30, 04.12. plkst. 11:00, 10.12. plkst. 18:30, 19.12. plkst. 11:00, 28.12. plkst. 18:30. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu