Birmingemas orķestris un Nelsons šodien • IR.lv

Birmingemas orķestris un Nelsons šodien

29
Ieva Čīka, LETA

Šodien plkst.19.30 Latvijas Nacionālajā operā diriģenta Andra Nelsona vadībā koncertu sniegs Birmingemas simfoniskais orķestris, ziņo aģentūra LETA.

Birmingemas simfoniskais orķestris koncentrēs kopā ar latviešu pianistu Vestardu Šimku. Programmā Sergeja Rahmaņinova "Trešais klavierkoncerts" un Gustava Mālera "Piektā simfonija".

Dažu gadu laikā Nelsons kļuvis par vienu no pasaules pieprasītākajiem jaunajiem diriģentiem. Nelsons sāka karjeru kā trompetists un dziedātājs, vēlāk pievērsās diriģēšanai un no 2003. līdz 2007.gadam bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents. Viņš studējis Sanktpēterburgā pie Aleksandra Titova un daudz vērtīgu amata prasmju guvis no pasaulslavenā latviešu diriģenta Marisa Jansona.

Birmingemas simfoniskais orķestris ir viens no pasaules labākajiem simfoniskajiem orķestriem. Orķestris regulāri sniedz koncertus savā dzimtajā pilsētā, kā arī muzicē Eiropas prestižākajās koncertzālēs un festivālos. Orķestra skanējums atbilst britu orķestru labākajām tradīcijām, to lielā mērā savulaik izkopa pasaulslavenais Saimons Retls, kurš bija orķestra priekšgalā 20 gadu, ievezdams to starptautisku panākumu lokā.

Pianists Šimkus ir prestižu starptautisku konkursu un vispasaules pianistu olimpiādes uzvarētājs, viņš muzicējis Eiropas ievērojamās koncertzālēs, kā arī Amerikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā. Šopavasar populārais Vācijas skaņu ierakstu nams "Wergo" klajā laida CD ar Šimkus atskaņotu starptautiski pazīstamākā Latvijas komponista Pētera Vaska klavierciklu "Gadalaiki".

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu