Lejiņš ignorē LSDSP valdes kritiku “Vienotībai” • IR.lv

Lejiņš ignorē LSDSP valdes kritiku “Vienotībai”

16
Atis Lejiņš. Foto: Reinis Hofmanis, F64
Indra Sprance

No “Vienotības” saraksta startējušais politiķis neplāno atsaukties partijas valdes ieteikumam

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde “iesaka valdošajai koalīcijai meklēt citu ārlietu ministra kandidatūru ar dziļāku demokrātijas un valsts interešu izpratni”, taču Saeimā no “Vienotības” ievēlētais LSDSP biedrs Atis Lejiņš partijas valdes lēmumu neuzskata par saistošu.

Lejiņš Ir.lv sacīja, ka “nav dzimtscilvēks”. “Ko tāda valde, kas novedusi partiju līdz bankrotam, man var morāli ieteikt,” retoriski vaicāja Lejiņš. Viņš gan pagaidām neplāno izstāties no LSDSP un neredz nekā slikta, ja valdes un viņa personiskie uzskati atšķiras.

LSDSP paziņojumā medijiem norāda: “Neskatoties uz Kristovska kungam labvēlīgo Saeimas balsojumu, LSDSP valde iesaka valdošajai koalīcijai meklēt citu ārlietu ministra kandidatūru ar dziļāku demokrātijas un valsts interešu izpratni. Kandidātu, kurš nevēlētos iesaldēt un pārskatīt visas pēc 1991.gada piešķirtās pilsonības – ar domu lielāko daļu anulēt.”

LSDSP valde kritizē situāciju valstī, norādot, ka “tie, kuri solīja vēlētājiem jaunu politisko kultūru, ir sapinušies melos''. ''Skandāls seko skandālam – Čigānes kundze, Bendrātes kundze. Žurnālista Jāņa Dombura rīcībā esošais Finanšu ministrijas dokuments atspoguļo iespēju samazināt budžetu par 700 milj. latiem,” uzskaitīts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka pirms vēlēšanām “Vienotības” un LSDSP pārstāvji runāja par iespējamu sadarbību, taču tā neizdevās, un apvienības sarakstā tā dēvētās “Sabiedrības citai politikai” kvotas ietvaros startēja Lejiņš.

Komentāri (16)

Ritums Kaibe 11.11.2010. 15.53

Ja runa būtu tikai par attiecībām Lejiņš-partija kā tādām, gan jau sen būtu izstājies. Bet nav jau tik stingra tā vienādības zīme starp partiju un tās patreizējo vadību, rindās ir ļoti daudz cilvēku, kas domā atbilstoši rietumnieciskai vai eiropeiskai, atvērtai sociāldemokrātijai. Domāju, tieši tāpēc Lejiņš arvien vēl ir LSDSP rindās, jo identificē sevi ar šiem cilvēkiem, kuriem viņš savukārt ir sava veida karognesējs. Vienkārši aiziet būtu tikai nodot šos cilvēkus un piedevām vēl izdarīt lielu prieku patreizējai vadībai…

+12
-2
Atbildēt

0

Rinalds Āriņš 11.11.2010. 15.33

LSDSP ir vairāk nekā 100 gadus ilga vēsture. Tiesa, pretrunīga, bet arī ar lieliem pozitīviem veikumiem Latvijas labā. To visu nevar pilnīgi izdzēst viena vai divu Bojāru vai citu izdarītie mēsli.

Bet ir skaidrs, ka pēc pašreizējās pie varas esošās LSDSP valdes neskaitāmām neveiksmēm visās pēdējās vēlēšanās valdei kopumā jāuzņemās atbildība, jāatvadās no vadības & ietekmes partijā. Viņu vietā ir jānāk jaunai paaudzei (cik saprotu, tur tāda tur ir, kurai ir apm. 1/3 piekritēji), viņiem jāļauj strādāt, piesaistīt jaunus spēkus un uzbūvēt jaunu LSDSP.

Jo tieši tagad Latvijai ir nepieciešams sociāldemokrātiski noskaņots politisks spēks, citādi šo nišu aizvien vairāk ieņems prokrieviskais SC.

Ja LSDSP šo situāciju palaidīs garām un varu LSDSP paturēs vecie kadri (pat ja pašu Dineviču nomainīs), tad nudien ar LSDSP uz ilgiem, ilgiem laikiem būs cauri.

+10
-2
Atbildēt

0

andris902 11.11.2010. 19.46

…pēc balsojuma izplatot šādu paziņojumu…nākas secināt – vai nu kungiem ir aizture…vai arī tas ir mēģinājums atgādināt par sevi, ka vēl elpo…:))

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu