Ulmanis saņems gan deputāta algu, gan eksprezidenta pensiju • IR.lv

Ulmanis saņems gan deputāta algu, gan eksprezidenta pensiju

37
Eksprezidents Guntis Ulmanis (PLL). Autors - Andrejs Terentjevs, F64

Likums paredz pensiju neatkarīgi no tā, vai bijušajam prezidentam ir citi ienākumi

10.Saeimā no apvienības "Par labu Latviju" saraksta ievēlētais eksprezidents Guntis Ulmanis paralēli Saeimas deputāta algai saņems arī eksprezidenta pensiju, aģentūrai BNS apliecināja prezidenta Preses dienestā.

Ulmaņa pensija ir 1500 latu, bet deputāta alga būs 986 lati bez kompensācijām, reprezentācijas izdevumiem un atalgojuma par darbu komisijās.

Likums "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" paredz, ka sociālās garantijas, tostarp arī tā dēvēto eksprezidenta pensiju, saņem neatkarīgi no tā, vai bijušajam prezidentam ir citi ienākumi. Pensiju eksprezidents saņem līdz mūža beigām.

Ulmanis bija Latvijas prezidents no 1993. līdz 1999.gadam.

Komentāri (37)

mary75 31.10.2010. 11.33

Vispār žēl, ka bijušais prezidents, labs vai slikts, paliek par klaunu.
Acīmredzot, tur noteicošā loma tai Parkinsona slimībai un galīgam paškritikas zudumam.
Un tās privilēģijas un bonusus bijušajiem prezidentiem, tāpat ka vēl daudziem šinī valstī, sen jāatceļ, demokrātiskai valstij tas nav pieņemami, tāpat kā visas tās ākstīšanās ar tiem ekskortiem un milzu tēriņiem personiskām vajadzībām esošajiem, tik nabadzīgā valstī ir vienkārši nepieklājīgi un neētiski pseidoelitei dzīvot tik izšķērdīgi.
Valsti nevērtē pēc tā, kā dzīvo prezidents, bet, pēc tā, kā dzīvo tauta, žēl, ka mūsu plebejiskā “elite” to nesaprot.

+26
-6
Atbildēt

1

    varbūt ka tā > mary75 01.11.2010. 09.24

    kāpēc lai eksprezidents nevarētu saņemt to kas ar likumu atļauts. Dzeri tev laikam greizsirdība. Nevajag aizmirst ka no viņa ienākumiem atbilstoši atvilks ienākuma nodokli.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Lee 31.10.2010. 16.37

Prezidents ir politiska figūra. Ja izdomā atgriezties politikā, tad, lai saņem savu politiķa algu un nekādas speciālās garantijas vairs nepienākas! Lai jaunā Saeima pieņem likuma labojumu! Tad nākošais prezidents vispirms padomās, kur līst un kāpēc to darīt.

+14
-2
Atbildēt

2

    bekijja > Lee 31.10.2010. 17.41

    Nu re – cik ļaužu, tik viedokļu. Džeris saka, ka kā politiķim prezidentam Latvijā ir mazāka vērte nekā premjeram. Var piekrist. Prezidents Latvijā ir reprezentatīva persona. Nu tāds kā role model, vai kā citās valstīs karaliskās personas. Cilvēks, kuram līdzināties, kas raugās, lai sabiedrībā tiktu respektētas morālās vērtības. Nu vismaz tādu prezidentu es gribētu. Un visi exi ir centušies.

    Ulmanim kā pirmajam diez vai bija viegli – principā viņš no nulles sāka veidot atjaunotās Latvijas prezidentūras institūtu. Paldies viņam par to!

    Garantijas ikvienam prezidentam pienākas tādas pašas kā jebkuram citam Latvijas iedzīvotājam. Arī VVF pelna papildus… Un saņem pensiju. Vai arī tas ir slikti? Viņa turpina nest Latvijas vārdu pasaulē. Turpina iesaistīties sabiedriskos procesos un paust savu viedokli.

    Domāju, viņa ir bijusi role model arī G. Ulmanim. Vai var pārmest Ulmaņa vēlmi darboties tikai tāpēc, ka mums nesakrīt viedokļi? Kādam taču sakrīt, ja jau viņš tika ievēlēts

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Lee 31.10.2010. 23.00

    Un vēlreiz nepiekrītu. Ja mēs runājam vispārības kategorijās – viss kartībā. Ja runājam par G. Ulmani – kas šim atgadījies, ka Šķēle, kuru savā grāmatā Ulmanis nopietni kritizēja, pārmeta viņam savtīgumu un paša biznesa stutēšanu premjerēšanas laikā, pēkšņi kļuva par tuvāko domubiedru? Vai šogad – gadus pēc grāmatas sarakstīšanas tas jau ir piemirsies un izskatās pieņemamāk?
    Vai neatgādināsiet kuras partijas sarakstā kandidēja VVK? Cik viņai par to samaksāja?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

marčiks 31.10.2010. 18.35

Nezinu, kāpēc savulaik bijušajiem prezidentiem likumā tika paredzētas privilēģijas līdz mūža galam, bet, manuprāt, tāpēc, lai Valsts prezidents varētu dzīvot savam statusam atbilstošā līmenī un viņam iztikas pelnīšanas nolūkos nebūtu jāiet iznēsāt pastu, dežūrēt garderobē vai jākļūst par oligarhu marioneti. Diemžēl Ulmanis ir izdarījis tieši pēdējo.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu