Apcietina meitenītes izvarošanā aizturēto patēvu • IR.lv

Apcietina meitenītes izvarošanā aizturēto patēvu

27
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Līdzzinātāju, agrāk jau sodītam par dzimumnoziegumiem, uzraudzīs policija

Rīgas Kurzemes rajona tiesa trešdien apcietinājusi nepilnus trīs gadus vecās meitenītes izvarošanā vainoto patēvu, bet otram lietā iesaistītajam vīrietim piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, vēsta aģentūra BNS.

Apcietināts ir 1964.gadā dzimušais meitenītes patēvs. Taču otru lietā iesaistīto – 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk jau sodīts par dzimumnoziegumiem – tiesa atbrīvojusi, viņam piemērota policijas uzraudzība.

Kriminālprocess lietā sākts par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, kā arī par mazgadīgā izvarošanu. Maksimālais sods par to ir mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka pirmdien policija saņēma ziņojumu no ārstniecības iestādes, ka tur nogādāta divarpus gadu veca meitenīte ar seksuālas vardarbības pazīmēm.

Tikmēr Valsts probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs norādījis uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus. "Šī ziņa ir šokējoša, un nodarījuma necilvēciskums sniedzas pāri jebkura sabiedrības locekļa morāles un ētikas izpratnes robežām," komentējot notikušo pavēstīja Dementjevs.

Komentāri (27)

verum 27.10.2010. 23.22

pat nezinot sīkumus, mani šokē ka šādā noziegumā vainotu cilvēku var atbrīvot, nosakot policijas uzraudzību. vai tiešām tā mūsu policija ir tik spējīga kaut ko uzraudzīt? viņi taču trijās priedēs bieži vien nevar nevienu noķert, kāda vēl tur uzraudzība tik smagā noziegumā??? murgs!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu