Bigbends mākslas telpā • IR.lv

Bigbends mākslas telpā

26
Evija Trifanova, LETA

 "Rīgas mākslas telpā" līdz 15.novembrim turpināsies bigbendu festivāls.

Festivāla norises laikā trīs koncertos pašmāju un ārzemju mūzikas zvaigznes izpildīs džeza mūziku, ziņo LETA. Īpašu programmu būs sagatavojuši Kārļa Vanaga "City Jazz Big Band" ar Jāņa Stībeļa piedalīšanos, zviedru komponista Matsa Holmkvista "Stora Stygga" un Magnusa Lindgrena "Batacuda Jazz", kura koncertā piedalīsies arī "City Jazz Big Band" pūtēju grupa.

Sestdien, plkst.18 festivāla pirmajā koncertā Vanaga "City Jazz Big Band" atskaņos savu jaunāko koncertprogrammu "Contemporary Big Band". Šajā programmā tiks iekļauti izcilāko bigbendu komponistu un aranžētāju darbi no 60.gadu beigām līdz mūsdienām. Koncertā varēs dzirdēt Čika Koreas, Boba Mintzera, Matsa Holmkvista, Ritvara Garozas un citu komponistu radītu mūziku. Koncertā piedalīsies arī dziedātājs Stībelis, kurš kopā ar bigbendu izpildīs vairākus džeza mūzikas standartus kā "Got You Under My Skin", "Feelin Good" un citus.

27.oktobrī plkst.19 "Rīgas mākslas telpas" Matsa Holmkvista "Stora Stygga" koncertā būs dzirdama programma "Big Bands Minimalism". Autors sava topošā albuma "Big Band Minimalism" mūziku dēvē par afroamerikāņu minimālismu vai uzlaboto minimālismu. Rakstot šos darbus, autors ir izmantojis Stīva Reiha un Džona Adamsa minimālisma idejas un principus. Šādā veidā tika radīts jauns skanējums, kas līdz šim nekur nav bijis dzirdēts.

Bigbenda festivāla noslēgumā 15.novembrī plkst.19 uzstāsies grupa no Zviedrijas – Magnusa Lindgrena "Batucada Jazz" kopā ar "City Jazz Big Band" pūtēju grupu. Nesen multiinstrumentālists, komponists un aranžētājs Lindgrens kādu laika posmu pavadīja Brazīlijā, komponējot un spēlējot kopā ar izciliem Dienvidamerikas mūziķiem. Tā rezultātā tapusi programma un albums ar nosaukumu "Batucada Jazz". Šajā mūzikā ir spēcīga Sambas orķestru ietekme, ar kuriem autors nereti sastapies Brazīlijas karnevālu norisēs. Lindgrens šo mūzikas materiālu ir īpaši aranžējis "City Jazz Big Band" sastāvam, un šādā sastāvā "Batucada Jazz" izskanēs pirmo reizi.

Biļetes uz bigbenda festivāla koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties "Rīgas mākslas telpā" un "Biļešu servisa" kasēs, kā arī internetā "www.bilesuserviss.lv".

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu