Auļu etniskais transs • IR.lv

Auļu etniskais transs

22

Trešdien, 20. oktobrī notiks grupas "Auļi" jaunā albuma "Etnotranss" ieskandināšana Spīķeru koncertzālē

Dūdu un bungu mūzikas apvienība "Auļi" šā gada 20.oktobrī laiž klajā savu albumu "Etnotranss". Šis ir grupas trešais albums, un tas vienlaicīgi ar iznākšanu Latvijā būs pieejams arī visā Eiropā, pateicoties izdevēja KMC "Lauska”  sadarbībai ar pasaules mūzikas izdevēju "Westpark" Vācijā. 

Paralēli kompaktdiska formātam tikai Latvijā būs pieejams arī īpašs albuma variants – dizaina grāmatiņa, kurā kopā ar kompaktdisku ir iekļauts apjomīgāks vizuālais materiāls. 

Albumā "Auļi" pirmo reizi sadarbojas ar pazīstamo rakstnieci Laimu Muktupāvelu, kura, iedvesmojusies no "Auļu" mūzikas, pierakstījusi tieši savu "Etnotransa" vīziju. Teksts ir iekļauts albuma bukletā un paredzēts kā radošs papildinājums, klausoties albumu "Etnotranss".  Tas ir iniciācijas ceļojums pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās,  un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku. 

Par godu jaunā albuma iznākšanai 20.oktobrī Rīgā, Spīķeru koncertzālē plkst. 19.00 notiks "Auļu" koncerts "Etnotranss", kurā būs vienreizēja iespēja dzirdēt Laimas Muktupāvelas vīziju pašas autores priekšnesumā. Koncertā "Auļi" spēlēs skaņdarbus no jaunā albuma, kā arī jau labi pazīstamus muzikālus motīvus no iepriekšējiem diskiem „auļos…” un „Sendzirdēju”, tādējādi būs iespēja piedzīvot "Auļu" muzikālās attīstības ceļu septiņu gadu pastāvēšanas laikā. Koncerta iesildītāji būs grupa "Vīteri” no Rēzeknes. 

Dūdinieki un bundzinieki, desmit mūziķu grupa "Auļi" ar savu sparu un enerģiju ir spējusi aizraut klausītājus dažādos festivālos un pasākumos gan Latvijā, gan pāri robežām.  Tomēr šī ir reta iespēja piedzīvot dūdu un bungu mūzikas apvienību "Auļi" īpašā koncertā tepat Rīgā.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv, bet jaunais albums "Etnotranss" būs pieejams labākajos mūzikas veikalos Latvijā un citur Eiropā no 20.oktobra. 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu