ZZS interesē Ekonomikas vai Satiksmes ministrija • IR.lv

ZZS interesē Ekonomikas vai Satiksmes ministrija

92
Kaspars Krafts, F64

Lembergs apšauba iespēju jaunajai koalīcijai paļauties uz ''Visu Latvijai'' balsīm

Jaunajā valdības koalīcijā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēlas saglabāt zemkopības un vides jomas, kā arī varētu pretendēt uz kādu no ekonomikas bloka lielajiem amatiem – Ekonomikas vai Satiksmes ministrijas vadīšanu, ceturtdien intervijā LNT raidījumam ''900 sekundes'' sacīja apvienības iepriekš nosauktais premjerministra kandidāts, Ventspils mērs Aivars Lembergs (''Latvijai un Ventspilij'').

ZZS zemkopības ministrs Jānis Dūklavs guvis lielu atbalstu vēlēšanās, Lemberga pamatojumu atreferē aģentūra BNS. Loģiska esot arī Vides ministrijas saglabāšana partijas pārraudzībā, vien jautājums, vai šī tā netiks apvienota ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Lembergs gan uzsvēra, ka tas ir viņa privāts viedoklis un nekādi ultimāti neesot izvirzīti. Viņš pats nekādus amatus neieņemšot un nepiedalīšoties arī jaunā koalīcijas līguma izstrādē, jo nevarot būt "divi premjeri, nevar būt Dombrovska un Lemberga valdība". Taču, ja politiskā situācija mainītos un "Vienotībai" nesekmētos izveidot savu koalīciju, varētu rasties iespēja pie valdības veidošanas ķerties arī Lembergam.

Sarunā ar Latvijas Radio Ventspils mērs pauda, ka jaunā valdība nebūs tā pati vecā koalīcija, kas bija pie varas 9.Saeimas laikā, jo koalīcijā ietilpstošie politiskie spēki līdz ar vēlēšanām būtiski mainījušies. Lai arī matemātiski topošajai koalīcijai būs 63 balsis, ne uz visām varēs paļauties, sacīja Lembergs, kā piemēru minot partijas "Visu Latvijai" feputātu Visvaldi Lāci, kurš balsojot pēc savas, ne koalīcijas nostājas.

Savukārt "Vienotības" sarakstā katrs otrais deputāts pārstāvot "sorosiešus", turklāt "Vienotībai" esot tādi paši sponsori – pēc Lemberga vārdiem, "Ventspils šakāļi Berķis, Stepanovs un tamlīdzīgi puiši" – kā "Saskaņas centram" (SC), kas arī varot nozīmēt, ka ne visām valdības iniciatīvām būs visu koalīcijas deputātu atbalsts. "Balso cilvēki, nevis partijas, un personālijas ir ļoti būtiskas," sacīja Ventspils mērs.

ZZS varētu piekrist, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu iegūst viena no "Vienotības" līderēm Solvita Āboltiņa (JL), kas to jau esot noskatījusi. Citi amati līdz šim neesot dalīti.

Lembergam personīgi neesot iebildumu pret ''Saskaņas centra'' (SC) ienākšanu koalīcijā, taču kā pilntiesīgiem dalībniekiem. Pēc politiķa rīcībā esošās informācijas, ZZS ietilpstošajai Zaļajai partijai neesot iebildumu pret sadarbību ar SC, bet Latvijas Zemnieku savienība šauboties vairāk. Lembergs uzsvēra, ka ZZS varētu atteikties no līdzdalības pašlaik topošajā koalīcijā tikai tad, ja SC tiktu iedoti vairāki ministru amati, bet viņi neparakstītos zem koalīcijas līguma un neuzņemtos politisko atbildību.

Komentāri (92)

mary75 07.10.2010. 10.37

Nu, te jau Lembergs bez kautrēšanās parāda, ka ļoti labi saprot ka viņam rokās visi trumpji, un tāpēc nemaz netaisās izrādīt sevišķu diplomātiju, bet, taisās diktēt noteikumus.
Tas mājiens, ka, ja politiska situācija mainītos, arī viņš varētu uzņemties valdības veidošanu – tas jau nekas cits, kā atklāta norāde Dombrovskim – ja man kas nepatiks, vai man būs izdevīgi, varat arī palikt aiz borta.
Ne jau par velti pirms tam Lembergs skaidro, ka, principā, ZZS nevienam nav sevišķi iebildumi darbam ar SC.
Un vēl tā muldēšana par “sorosītiem”, un par to, ka atsevišķi deputāti var nobalsot arī ne tā, kā no viņiem gaida…
Jā, par uzticamu partneri to diezin vai var nosaukt.

+18
-2
Atbildēt

7

    raimonds_bossltd > mary75 07.10.2010. 13.17

    dzeris49
    Viņš neaicinot. Vai tev nav lielummānija?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 07.10.2010. 18.17

    sadod vinjam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.10.2010. 14.06

    Un vai tu vienmēr saproti izlasītā jēgu?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.10.2010. 11.07

    Nu bet kā savādāk, citas iespējas jau vispār nav.
    Mūsu valstī viss iet pēc mazākā ļaunuma principa.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.10.2010. 10.55

    Vari jau beigt mani aģitēt, es SC saukt valdībā vairs neaicinu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 07.10.2010. 10.43

    to dzeris49
    Lai arī Lembergam un Brigmanim, tāpat, kā Ļurbanovičam ir kolaboranta noziedzīgā pagātne, pārējie ZZS biedri nav atklāti fašisti un Latvijas ienaidnieki, kā SC

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 07.10.2010. 10.55

    Dzeri, atgādinu tavu teicienu, ka jāspēlē ar tām kārtīm, kādas ir. Un no savas puses pebilstu, ka acis jātur plaši atvērtas lai pamanītu pretinieka blefošanu, šmugulēšanos un prastu blēdīšanos.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 07.10.2010. 10.32

Lembergs visu mēra pēc savas mērauklas, un tas ir saprotami. Ventspils šakāļi, sorosieši – vārdu sakot LV iekšpolitika viena vienīga “razborka” :) Tieši tādēļ man tā bilde izskatās pavisam citāda – attiecībā uz VL/LNNK 8 balsīm un koalīcijas stabilitāti.
Tulīt kāds sāks rakstīt, ka tad jau labāk SC utt, tad uz reiz gribu atgādināt par Krāsotāju, Karginu, Vienotu Krieviju utt, tas tā, lai lieki nebūtu jātērē laiks te klabinot :)

+16
-1
Atbildēt

4

    Edzs > buchamona 07.10.2010. 18.15

    @dzeris
    es jau no pasha rita tev saku plusus likt. tu man patic.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 07.10.2010. 10.41

    Tieši tā, jo SC pārstāv krievvalodīgo saponsoru intereses. Piemērs tam ir Krā un Kar!!!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 07.10.2010. 10.56

    Pieliku Tev + :)))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 07.10.2010. 10.42

    Laikam, uz mani mērķē?
    Tā pārdomājot, domāju, ka abi vienādi slikti.
    Un neaicināšu vairāk uz sadarbību ar SC, sevišķi, ņemot vērā Urbanovica retoriku.
    Ja šai koalīcijai patiešām izdosies veikt nepopulāras reformas, sevišķi strukturalās reformas valsts aparātā, kur var ietaupīt no 100 līdz 200 miļj., kā arī citas, kas ļautu pēc iespējas necelt nodokļus, un pēc tam ZZS nepārmetīsies PLL un SC pusē, publiski atzīšos, ka kļudījos.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 07.10.2010. 10.39

Ekonomikas un Satiksmes ministru amati dos iespējas izlaupīt simtiem miljonu latu. Ja ZZS tiks šīs ministrijas, zūd cerība, ka tiks izdzenāti un saukti pie kriminālatbildības Šlesera ielikteņi LDz, Lidostā, Latvijas valsts ceļos un LIAA.

+12
-1
Atbildēt

1

    austrisv > raimonds_bossltd 07.10.2010. 10.45

    Ombros!
    Tur Tev taisnība, bet, ja premjers prasīs, tad tomēr ZZS ministram būs jānodrošina, ka SM valda kārtība nevis valsts mantas izzagšana! interesanti, kāda personālija Lembim ir prātā?
    Manuprāt, būs jāziedo kāda no šim abām ministrijām šim oligarham pārraudzīšanā, bet jākontrolē un jāskatās šim zaglim uz pirkstiem! No otras puses, lai Lembis laiž caur Ventspils ostu to naftu uz Blatkrieviju nevis caur Rīgas ostu, lai Ušakovs paliek bez gardā kumosa, jo bija jau pārāk rijīgs palicis un opozīciju neuzklausa, nemaz nerunājot par sadarbību un amatiem RD! lai tagad sūkā lācis pirkstu!

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu