Džona Forda vakars ar Freibergu • IR.lv

Džona Forda vakars ar Freibergu

32

Otrdien, 12. oktobrī plkst.18 "Dirty Deal" kino klubā notiks leģendārajam amerikāņu kinorežisoram Džonam Fordam veltīts.

Pasākumā tiks rādītā viņa filma "Pasta rati", kurā Džons Veins ir nospēlējis vienu no savām labākajām lomām, kā arī filma "Dusmu augļi", kurā iemūžināta trīsdesmito gadu sociāli politiskā vide, un kas kļuvusi par amerikāņu kino neatņemamu sastāvdaļu. Pēc pirmās filmas ar savu pirmo lekciju kino klubā uzstāsies kinoteorētiķis Viktors Freibergs. 

"Dirty Deal" kino kluba oktobra programma "Ceļā” ir tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību. Programmā ir iekļauta kino klasika, sākot ar trīsdesmito gadu beigām, kā arī pēdējo gadu jaunākie sasniegumi amerikāņu kinematogrāfijā, kuras viena no raksturīgajām pazīmēm ir tā sauktie roudmūviji jeb stāstījuma izklājums ceļa garumā.

Vakara programma:

Plkst. 18.00 PASTA RATI / STAGECOACH

Rež. Džons Fords / John Ford

Lomās: Džons Veins, Klēra Trevora

ASV, 1939, 96 min.

Pasta ratos brauc piedzēries ārsts, divas sievietes, bankas vadītājs, kas ir aizbēdzis ar sava klienta naudu, un slavenais vesternu varonis Ringo Kid. It kā mierīgā ceļojuma gaita kļūst bīstama, uzzinot, ka tuvākajā apkārtnē karo diženais indiāņu vadonis Džeronimo.

Plkst. 19.30 LEKTORS: zinātņu doktors un kinoteorētiķis Viktors Freibergs

Plkst. 20.00 DUSMU AUGĻI / THE GRAPES OF WRATH

Rež. Džons Fords / John Ford

Lomās: Henrijs Fonda, Džeina Darvela

ASV, 1940, 128 min.

Oklahomā divdesmitā gadsimta trīsdesmitajos gados plosās smilšu vētras un zemnieki, kam atsavināti īpašumi, dodas rietumu virzienā uz Kaliforniju. Ceļojuma laikā piedzīvojot baigus pārbaudījumus, Lielā depresija salauž lielāko daļu zemnieku. Vienīgi Džoudu ģimene nepadodas.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

IEEJA: bezmaksas

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu