Jūrmalā amatos ieceļ Munkevica radus • IR.lv

Jūrmalā amatos ieceļ Munkevica radus

14
Iedzīvotāju protesti pie Jūrmalas domes mēru maiņas dienā. Autors: Andrejs Teretjevs, F64

Kukuļošanā apsūdzētā domnieka dēls un znots izvēlēti pēc profesionāliem kritērijiem

Jūrmalas domē pagājušajā piektdienā notikušo amatpersonu maiņas rezultātā pie amata Jūrmalas pašvaldības uzņēmumos ticis ne vien bijušā Jūrmalas mēra, tagad deputāta, kukuļņemšanā apsūdzētā Raimonda Munkevica (''Jūrmala – mūsu mājas'') dēls Māris, bet arī znots Jānis Fricsons, vēsta Diena.lv.

Jūrmalas domes informācijā par izmaiņām Jūrmalas pašvaldības uzņēmumu valdēs teikts, ka SIA ''Jūrmalas namsaimnieks'' valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Jānis Fricsons, kuram ir bakalaura grāds būvniecībā. R.Munkevica amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņa meita ir Linda Fricsone, raksta Diena.lv.

Savukārt R.Munkevica dēls Māris iecelts par SIA ''Jūrmalas siltums'' valdes locekli. Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) norādījis – viņš atzīstot par sliktu praksi vajāt deputātu ģimenes locekļus par to, ka viņi tiek iecelti amatos atbilstoši kvalifikācijai. Tā esot lētas sensācijas meklēšana un mīta uzburšana. «Jebkurā gadījumā, lai strādātu par valdes locekli, jābūt atbilstošai kvalifikācijai, bet tas ir arī uzticības amats. Jāļauj strādāt cilvēkiem, un rezultāti būs normāli,» sacījis Truksnis.

25 gadus vecais Māris Munkevics ieguvis bakalaura grādu inženierzinātnēs un maģistra grādu siltumtehnikas nozarē, un tieši profesionālo zināšanu dēļ viņš iecelts amatā, iepriekš aģentūrai BNS stāstīja R.Munkevics. Viņa kandidatūru virzījis pašvaldības Kapitālsabiedrību pārvaldes nodaļas vadītāja p.i. Egmonts Krūmiņš, kurš ir domes deputāts no R.Munkevica partijas saraksta. Bijušais mērs nav noliedzis, ka arī citu domes kapitālsabiedrību valdēs iecelti partijas "Jūrmala – mūsu mājas'' biedri, taču nevarēja pateikt, cik tādu ir.

Kā vēsta Diena.lv, Truksnis arī uzskata, ka dambretistam Guntim Valnerim, kam ir angļu filologa izglītība, ir pietiekama kvalifikācija, lai strādātu SIA ''Jūrmalas gaisma'' valdes locekļa amatā. Valneris pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas ''Mūsu zeme'', no kuras ievēlēts viens deputāts – Ilmārs Ančāns. Jau vēstīts, ka viņš atbalstīja Trukšņa nākšanu iepriekšējā Jūrmalas mēra Romualda Ražuka (PS) vietā.

Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa noliegusi, ka amati kapitālsabiedrībās būtu dalīti pēc partijas piederības. «Jūrmalas domes kapitālsabiedrību valžu jaunie locekļi tika vērtēti pēc viņu pieredzes, zināšanām, profesionalitātes un spējām, tāpēc tie tika iecelti, balstoties uz iepriekšminēto kritēriju objektīvu izvērtējumu,» norādīja I.Auniņa.

Komentāri (14)

mary75 28.09.2010. 16.59

Nu re, mums jau ir divas pilsētas, kur visu nosaka smagos noziegumos apsūdzētie – Ventspils un Jūrmala.
Straujā ceļā ejam uz godīgu politiku un tiesisku valsti.
Valsts likumdošanas un tiesībsargājošo iestāžu impotence un nevarība attiecībā uz noziegumos apsūdzētām amatpersonām, kā arī pārējo deputātu pērkamība un gatavība kalpot katram, kas tik maksā vairāk, sen vairs nepārsteidz, izraisa vienīgi nopūtu un nožēlu.

+11
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > mary75 28.09.2010. 17.11

    Valmiera strauji tuvojas līderiem. Īpaši interesanti paliek pēc sestdienas gadījuma ar to autoavāriju, kura Valmieras TV vispār neparādījās, bet visi lielie portāli ir pilni.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 28.09.2010. 17.00

Es patiešām nesaprotu, vai Latvijas likumdošana ir tik ļoti sačakarēta, ka viss darbojas tikai un vienīgi labiešu labā! Vai 25-gadīgam zīziņam bez jebkādas praktiskas pieredzes var uzticēt vadīt lielu uzņēmumu? Kāpēc mani neviens neapstiprina Latvenergo valdē?

+7
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > Una Grinberga 28.09.2010. 17.08

    Tieši tāpēc arī neapstiprina, ka neesi 25 gadīgs zīziņš :-)
    Uzņēmumu valdēs partijām vajag marionetes, kas dara ko un kad liek, nevis domā un rīkojas uzņēmuma un/vai valsts interesēs.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 28.09.2010. 17.32

Te nu ir truksnis no LPP! Tāda nākotne gaidāma visur, ja pie varas tiks PLL un SC!
Ančāns pilnīgi kaunu maizē apēdis, jo jūtas pilnīgi nesodāms!

+5
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > austrisv 28.09.2010. 19.01

    to Bet
    Vienkārši Ančāna vērtība ir lielākā kā 20 tūkstoši. Utubungas Milušs, Šlesers un Šķēle ar savu nieka kukulīti aizskāra viņa pašcieņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu