PP atklāšot citu politiķu slepenās vienošanās • IR.lv

PP atklāšot citu politiķu slepenās vienošanās

23
Lauris Nagliņš, F64

Pēdējā partija sola visus Saeimas lēmumus pirms tam apspriest ar sabiedrību

Pēdējās partijas (PP) pārstāvji ievēlēšanas gadījumā sola sabiedrībai darīt zināmas citu politiķu slepenās vienošanās, bet lēmumu pieņemšanā panākt sistēmu, ka vispirms notiek konsultācijas ar sabiedrību. Tā intervijā aģentūrai BNS paziņojis PP līderis Gints Knoks.

Viņš uzsver, ka, neskatoties uz humora pilno, ironisko attieksmi pret notiekošo priekšvēlēšanu laikā un politiķu darbu, PP pārstāvji tiešām gribot, lai tos ievēl parlamentā. Sastrādāties ar PP gan citiem politiķiem būšot grūti, jo šīs partijas pārstāvji ievēlēšanas gadījumā apzināti centīsies panākt situāciju, ka partijām būs ļoti grūti pieņemt lēmumu, neinformējot par to sabiedrību.

"Izmantojot gan savas deputāta pilnvaras, gan arī mūsu daudzos kontaktus sabiedrībā, mēs noskaidrosim viņu slepenās vienošanās un darīsim tās zināmas sabiedrībai, neatkarīgi no tā, vai tas viņiem patiks vai nē," nodomus klāstīja Knoks. Tai pat laikā PP pārstāvji atbalstīšot saprātīgus lēmumus, kādus ik pa laikam pieņem jebkura valdība un kurus "nav nekāda pamata neatbalstīt".

"Par sadarbību ar citām partijām mēs lemsim, tikai aptaujājot elektroniski visus mūsu biedrus, iespējams, arī atbalstītājus, kuri varēs nobalsot, ko un kādā gadījumā mums darīt," uzsvēra PP līderis. "Centīsimies panākt sistēmu, ka arī būtiskākie Saeimas lēmumi tiek pieņemti, pirms tam konsultējoties, pareizāk sakot – mūsu biedriem elektroniski balsojot."

Tiem, kas ir Saeimā, būtu jāstrādā "nevis kā šobrīd – divas dienas nedēļā", bet pilnas darba dienas pa astoņām stundām, izmantojot tikai vienu mēnesi atvaļinājuma, "nevis trīs vai, kā viņiem tur šobrīd, man liekas, jau kaut kādi pieci sanāk", pauž Knoks.

Viņaprāt, parlamentā nevajadzētu maksāt par katru komisijas sēdi, bet tai būtu jānotiek pilnu darba dienu ar pusdienu pārtraukumu, "gluži tāpat kā jebkurā darba vietā – pulksten 9 vai 10 cilvēks atnāk un strādā vismaz līdz pulksten 17". Nebūtu pieļaujams, ka plenārsēdē deputāti reģistrējas un balso viens otra vietā: "Es domāju, ka tas ir jāsoda nevis kaut kādā mistiskā ētikas komisijā un arī ne ar naudu, bet pie noteikta pārkāpumu skaita, deputātam vajadzētu atņemt mandātu. Viņš taču ir algots darbinieks," norādīja PP līderis.

Ja PP tomēr Saeimā netiks, turpmākas aktivitātes būšot atkarīgas no biedru entuziasma. "Ja es par sevi saku, tad es domāju, ka es zināmas pilsoniskās aktivitātes turpināšu jebkurā gadījumā sava varbūt kaitīgā rakstura dēļ," piebilda Knoks.

Komentāri (23)

kkristaps 18.09.2010. 17.15

Jāatzīst, ka varu piekrist gandrīz visām nostādnēm, it īpaši jau par darba laiku un režīmu. Pāris dienas nedēļā pasēdēt pāris stundas un paspaidīt pogas, nenesot pilnīgi nekādu atbildību ne par saviem darbiem, ne arī par saviem vārdiem, un saņemt par to algu un visdažādākās piemaksas – tā patiesi ir leiputrija, nav brīnums, ka visi tā raujas tikt pie lielās karotes.

+7
-2
Atbildēt

0

snjuu 19.09.2010. 01.12

Ja šie izdzīvos līdz nākošajām vēlēšanām un pasākumu sāks uztvert bišķi nopietnāk, tad manu balsi var arī dabūt, bet ne šoreiz.

+5
-1
Atbildēt

0

gintao 19.09.2010. 14.02

Atļaušos atkāpties no klasiskā latvieša negatīvisma un citu vainošanas, kad šķiet, ka pēc vēlēšanām nav sasniegts vēlamais rezultāts, un balsošu par Pēdējo partiju, jo saskatu viņos jaunlatviešu cienīgu ticību un spēku pārmaiņām!

+1
-1
Atbildēt

2

    draugs > gintao 21.09.2010. 07.02

    Drīzāk pārspīlēja gan ar ticību, gan spēku :) Bet no kaut kā ir jāsāk! Vienotība neko jaunu piedāvāt netaisās, nebrīnīšos, ka viņa nākamos 4g turpinās veģetēt “darbu no 9-17” dēvējot par cīnīšanos par valsti. “ekonomikas teorijas pamatus” dēvējot par valsts atgūšanos no krīzes, mazo melīti, bet citādi nekaitīgo Dombrovski slavinot kā Dievu zemes virsū.
    Kā saka, gudrāki cilvēki par mani – šīs vēlēšanas ir tikai par to – kā parasti Latvijā – vai valdību veidos lielākie kretīni! Nav nekādas “izšķiršanās par rietumiem vai austrumiem”, tā ir teju pie dzīvības esoša Vienotības ielas prostitūta, kuru viņi drāž un drāž, jo iebaidīšana ir viens no labas propagandas stūrakmeņiem.

    Es nebrīnīšos, ka V draudzīgi darbosies koalīcijā ar SC.

    Sabiedrība nav gatava noliegt Lemberga faktoru (zagt, bet dalīties) zem tādas zvaigznes tiks arī ievēlēta 10.Saeima.

    Es personīgi PP saredzu, ļoti dezorganizētu nākamās desmitgades JL, ja viņi pārvarēs savu dezorganizētību.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    snjuu > gintao 19.09.2010. 15.17

    Ar to “ticību” laikam nedaudz pārspīlēji. Spēks ir :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu