Video: Eksperiments atver acis Rīgas mēram • IR.lv

Video: Eksperiments atver acis Rīgas mēram

46
Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ir redakcija

Brauciens pa bīstamiem un neērtiem šķērsojumiem rada uzlabojumu idejas

Pētot iespējas, kā Rīga var kļūt velosipēdistiem draudzīgāka pilsēta, atklājām, ka galvaspilsētas mēram Nilam Ušakovam (SC) nav ideju, ko darīt lietas labā. Uzaicinājām viņu izbraukt ar riteni un pārliecināties, cik stipri šobrīd velosipēdistus ienīst galvaspilsētas infrastruktūra.

Pēc brauciena Ušakovam piešķīlušās vairākas idejas, piemēram, par sabiedriskā transporta joslu atvēlēšanu arī velobraucējiem. Skatieties eksperimenta video un vairāk lasiet žurnāla Ir rakstā .

Komentāri (46)

LAURIS 16.09.2010. 09.36

Vispār sen vajadzēja šito lieto sakārtot, bet ja Ušakovs to darīs, tad kaitēs savam tēlam, jo aziātiskjā rusožopijā mašīna ir dievs, bet ritenis ir bomžiem.

+14
-4
Atbildēt

4

mboll 16.09.2010. 10.44

Abi velosipēdisti brauc kā neprasmīgi maniaki – neievēro ne noteikumus, ne veselo saprātu. Ušakovs arī uzbrauca uz gājēju pārejas kā karalis, lai gan viņam tajā situācijā nebija nekādas priekšrocības.
Bet sievietei vispār vajadzētu vispirms izpildīt mājas darbu un iemācīties braukt ar velo, pirms mēģināt iekļauties kopējā satiksmē.

+11
-2
Atbildēt

2

    medbaiba > mboll 24.09.2010. 19.48

    Tā vien liekas, ka autovadītājiem tās gājēju pārejas ir kaut kāds pēdējais bastions. Bet varbūt būtu jāpaskatās uz pašiem noteikumiem? Katrs otrais, kas brauc ar mašīnu uzskata, ka atļautie 90km/h uz Jūrmalenes ir krietni par maz un ļoti iespējams tā arī ir, tāpēc faktiski visi brauc ātāk. Nu bet varbūt velosipēdistiem šie vecie, uz nesaprotamiem secinājumiem un vadmotīviem balstītie noteikumi velosipēdistiem neatbilst reālajai situācijai? Nedomāju, ka tai pašā 100x pieminētajā Amsterdamā noteikumi, kas regulē auto un velo satiksmi ir kaut tuvu līdzīgi Latvijas. Manuprāt velosipēdisti brauc burtiski likumu džungļos, taustās, eksperimentē un protams, cilvēcīgi, meklē sev ērtāko pārvietošanās veidu, kas lielākoties ir pretrunā likumam, bet ne loģiskajam saprātam. Esmu runājis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Alise Balode > mboll 16.09.2010. 12.29

    pilnīgi piekrītu. velosipēdisti un viņu braukšanas kultūra šajā sižetā ir zem katras kritikas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Rozentāls 16.09.2010. 08.49

Nezinu, vai var gribēt no Rīgas mēra izpratni par velosipēdistu problēmām, skaidri redzot, ka viņam nav izpratnes par satiksmes noteikumiem (gājēju pārejas šķērsošana velosipēdistiem).

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu