Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Ginesa rekordu grāmata oficāli pasludinājusi, ka 24 gadus vecais Edvards Hernandezs no Kolumbijas ir pasaulē īsākais cilvēks — 70 centimetri. Līdz šim rekords piederēja ķīnietim He Pingpinam, kas bija par 4 cm garāks. Foto — LETA/AFP

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Eiropas Savienība pirmdien ievērojami palielināja ekonomiku pieauguma prognozes šim gadam. ES iekšzemes kopprodukts šogad palielināsies par 1,8%, bet eirozonas IKP – par 1,7%. Iepriekšējā prognoze bija attiecīgi 1% un 0,9%. Prognožu maiņa skaidrojama ar pazīmēm par pieprasījuma, tai skaitā privātā patēriņa atveseļošanos un rūpnieciskās ražošanas augšupeju, ko veicina eksporta pieaugums.

Grieķija pirmdien saņēma ES palīdzības aizdevuma otro maksājumu 6,5 miljardu eiro apmērā, bet otrdien – vēl 2,57 miljardus no Starptautiskā Valūtas fonda, kas arī piedalās ārkārtas palīdzības sniegšanā Grieķijai, lai glābtu valsti no bankrota. Grieķijai kopumā apsolīti 110 miljardi eiro. Apmaiņā pret finanšu palīdzību Grieķija ir apņēmusies veikt stingras ekonomiskās reformas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu