Merkeles uzslava • IR.lv

Merkeles uzslava

2
Pauls Raudseps

Kancleres vizīte ir spēcīgs atbalsta signāls Latvijas ekonomiskajai politikai

Ciemojoties Rīgā, Vācijas kancelere Angela Merkele veltīja Latvijai ļoti atzinīgus vārdus: «Es tiešām respektēju to, kā Latvija ir cīnījusies ar ekonomisko krīzi. Protams, Latvijai nācās piedzīvot grūtus laikus un izpildīt daudzus Starptautiskā Valūtas fonda uzdevumus. Taču es domāju, ka Latvija savu darbu ir veikusi lieliski.»

Merkeles gatavība tik dāsni dalīt uzslavas norāda uz ko vairāk nekā ārzemju politiķu tradicionālo vēlmi pateikt kaut ko labu par valsti, kurā viņi viesojas. Latvija patlaban ir viens no labākajiem piemēriem tam, ka ir iespējams veiksmīgi realizēt Vācijas atbalstīto ekonomiskās atlabšanas politiku, kurai tagad cenšas sekot Grieķija un virkne citu Eiropas Savienības dalībvalstu, un Vācija ir vitāli ieinteresēta šīs politikas sekmīgā attīstībā. Grieķijas vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju savās pamatnostādnēs ir līdzīga Latvijas atbalsta programmai, bet Grieķijas spējas programmu izpildīt var noteikt eirozonas likteni. Tāpēc nav brīnums, ka Merkele priecājas par Latvijas spēju šo programmu izpildīt.

Tomēr Merkeles atbalsts Latvijas piekoptajai politikai balstās uz krietni dziļākiem pamatiem nekā tikai uz vēlmi izmantot Latviju kā paraugu citām smagās finansiālās grūtībās nonākušām ES valstīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu