Grieķijā aizliedz smēķēšanu sabiedriskās vietās • IR.lv

Grieķijā aizliedz smēķēšanu sabiedriskās vietās

21
AFP/LETA

Restorānu un kafejnīcu īpašnieki sūdzas, ka likums apdraud viņu biznesu

Grieķijā, kas Eiropā izceļas ar vislielāko smēķētāju īpatsvaru, trešdien spēkā stājās jauns likums, aizliedzot smēķēšanu sabiedriskās vietās, izņemot kazino un lielās mūzikas halles, ziņo LETA-AFP.

Šī likuma pārkāpējiem draud naudassods 50-500 eiro (35-351 lata) apmērā, bet uzņēmējiem var tikt piemērots bargāks sods 500 līdz 10 000 eiro (7028 lati) un par atkārtotu aizlieguma neievērošanu var tikt atņemta darbības licence.

Taču Grieķijas Finanšu ministrija norāda, ka smēķētājiem tiks dots viens mēnesis laika, kurā tiem par likuma neievēršanu sods netiks piemērots. "Šis ir sabiedrības veselības jautājums, nevis raganu medības," uzsver ministrija.

Tomēr restorānu un kafejnīcu īpašnieki jau draudējuši neievērot jauno likumu, kas, pēc viņu domām, apdraud to darbību. Laikraksts "Ta Nea" vēsta, ka Grieķijā smēķē 40% iedzīvotāju, kas vidēji dienā izsmēķē astoņas cigaretes.

Komentāri (21)

peleka_acs 01.09.2010. 16.48

Nupat kā atgriezos no šīs valsts. Tiešām gribu redzēt kā viņiem veiksies ar aizlieguma ieviešanu! Tur pat kundzītei pārtikas veikalā pie kases tāds manāmi piepildīts pelnu trauks un nelikās ka viņa būtu gatava no tā atteikties:) Nemaz nerunājot par krogiem, bāriem utt. Būdams tur tieši par šo jautājumu iedomājos, kā tad viņi ir izsprukuši no vispārējā smēķēšanas aizlieguma buma. Un še tev! Aizliedza gan.

+1
0
Atbildēt

0

martins_kibilds 01.09.2010. 19.34

Jā, kad biju Grieķijā, tad arī novēroju, ka tur smēķē visi un visur (jā, pat kasiere lielveikalā sēdēja ar smēķi). Mani tas īpaši netraucē. Nezinu gan vai viņi to jauno likumu ievēros, jo kurš gan tur vispār ievēro kaut kādus likumus. Piemēram, Atēnās ir pilns ar neatļautās vietās novietotām automašīnām. Un neizskatījās, ka kāds tur par to uztrauktos.

0
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 01.09.2010. 19.07

Uz Grieķiju vairs nebraukšu. 2x laimīgi jau esmu bijis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu