Atkal prasa Jūrmalas mēra demisiju • IR.lv

Atkal prasa Jūrmalas mēra demisiju

14
Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS). Autors: Lauris Vīksne, F64

Ražuka pretinieku rosinātā daudzo mēra vietnieku iecelšana būtu nelikumīga

Jūrmalas domes ārkārtas sēdē, kurā bija paredzēts balsot par vairāku jaunu priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu, pārdalot ietekmi pašvaldības uzņēmumos, nekādi lēmumi netika pieņemti, vēsta aģentūra BNS. Pēc ārkārtas sēdes saņemts jauns iesniegums – astoņi domnieki, kas ir deputātu vairākums, iesnieguši pieprasījumu pilsētas mēra Romualda Ražuka ("Pilsoniskā savienība") demisijai.

Sēdes sākumā Ražuks iepazīstināja deputātus ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas vēstuli, kurā atzīts, ka piecu deputātu ierosinājums izveidot domes valdi, ieceļot divus jaunus vicemērus un atņemot mēram kapitāldaļu turētāja statusu Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās, piemēram "Jūrmalas ūdens", "Jūrmalas siltums", Dzintaru koncertzāle, Jūrmalas slimnīca, ir nelikumīgs, vēsta aģentūra LETA.

Vairākiem deputātiem gan radušās šaubas, vai Ražuks ministriju iepazīstinājis ar visiem iesniegtajiem dokumentiem, jo tos esot sagatavojusi pašvaldības juridiskā daļa. Kā uzsvēra priekšlikumu rosinātājs Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis, šī domes sēde rādījusi, ka pašvaldības vadītājs nav spējīgs to vadīt, tāpēc, iespējams, būs jālemj par cita domes vadītāja virzīšanu amatā. Jāpiebilst, ka Dzenītis vēl nesen dedzīgi cīnījās par Ražuka iecelšanu tolaik aizdomās par kukuļošanu apcietinātā bijušā Jūrmalas domes vadītāja Raimonda Munkevica vietā.

Ražuka demisijas pieprasījumu parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš, Vladimirs Maksimovs (abi "Jūrmala – mūsu mājas"), Dzintra Homka ("Sabiedrība citai politikai" – SCP), Gatis Truksnis ("Latvijas Zemnieku savienība"/"Kristīgi demokrātiskā savienība"/LPP/LC), bezpartejiskais Māris Dzenītis un viņa saraksta biedrs Raimonds Munkevics ("Jūrmala – mūsu mājas").

Ančāns Latvijas Radio nav atbildējis uz jautājumu, vai viņam par parakstu apsolīts kāds amats. Savukārt Munkevics par iespējamo kandidēšanu mēra amatam izvairīgi atbildējis, ka jau divreiz pildījis šos pienākumus un kāpēc gan nevarētu to darīt trešo reizi. Homka par Ražuka demisijas pieprasīšanu izslēgta no SCP.

Savukārt Ražuks uzskata, ka Dzenīša mērķis ir vēlme ieņemt pilsētas mēra krēslu. Pēc mēra domām, tad situācija Jūrmalā atgrieztos tādā stāvoklī kā Munkevica laikā. Ražukam ārkārtas sēde demisijas pieprasījuma izskatīšanai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Jūrmalas domnieks Juris Visockis atzīst – pēc šādiem pavērsieniem būtu jāatlaiž dome un uz kādu laiku jāatdod Jūrmalas vadība neitrālai saimnieciskai administrācijai.

Komentāri (14)

andris 30.08.2010. 21.05

Kā tas ir iespējams:
“Latvijas Zemnieku savienība”/”Kristīgi demokrātiskā savienība”/LPP/LC

+4
0
Atbildēt

0

martins_kibilds 31.08.2010. 01.36

Principā te jau viss kā uz delnas. Ielika Ražuku ar domu, ka verēs rullēt kā pie Munkevica tikai vēl labāk, bet aplauzās un tagad līdz ar Munkevica (jācer, ka) pagaidu brīvību visi raujas atpakaļ pie siles. Nožēlojami un pretīgi. No otras puses ir skaidrs, ka vēlētājs dabū tieši to, ko ir pelnījis. Kādā apziņas stāvoklī ir jābūt, lai balsotu par Munkevicu (kurš balsis zvejoja ar vēl zemiskākām metodēm, kādas, šķiet, pat Zīgerists nevarēja iztēloties) un Dzenīti (piemēram)?
Cita starpā, tagad ir arī redzams, ka Šlesera un Miluša pārsteigums par to, ka Ančāns “paņēma un uzmeta” ir bijis tiešām liels, jo jādomā, ka agrāk tikai paņēma.

+3
0
Atbildēt

0

Martin 31.08.2010. 08.44

Manuprāt, ”(..) pēc šādiem pavērsieniem būtu jāatlaiž dome un uz kādu laiku jāatdod Jūrmalas vadība neitrālai saimnieciskai administrācijai.” varētu kaut ko mainīt labā virzienā, bet ne ilglaicīgam termiņam. Pēc katram individuāla laika politikā, visi kļūst par kampējiem un problēma sākās no gala.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu