Kučinska pateicība par "nozīmīgu ieguldījumu pašvaldības attīstībā" arī Truksnim • IR.lv

Kučinska pateicība par “nozīmīgu ieguldījumu pašvaldības attīstībā” arī Truksnim

8
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Foto: Edijs Pālens, LETA
Māra Miķelsone
Par nelikumīgu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) finansēšanu apsūdzētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) saņēmis pateicības rakstu par “veiksmīgu sadarbību un nozīmīgu ieguldījumu pašvaldības attīstībā”. Truksnis par saņemto pateicības rakstu lielās pašvaldības izdevumā Jūrmalas Avīze un zem pateicības raksta fotogrāfijas ievietojis arī savu novēlējumu un pateicību jūrmalniekiem: “Kopā mēs varam paveikt daudz!”
Sašutumu par to, ka Jūrmalas bēdīgi slavenais mērs Truksnis saņēmis pozitīvu sava darba novērtējumu no valdības vadītāja Ir pauda Jūrmalā dzīvojošais rakstnieks un žurnālists Juka Rislaki: “Vārdu trūkst!”, atsūtot redakcijai 13. decembra avīzes attiecīgo lappusi.
Ir pēc atbildes, kāpēc Truksnis saņēmis premjerministra pateicības rakstu un kā tika izvērtēts, kam piešķirt šos pateicības rakstus, vērsās pie Kučinska preses sekretāra Andreja Vaivara.
Vaivars piektdien Ir skaidroja, ka šādus pateicības rakstus laikā, kad sāka darbu jaunievēlētā Saeima, saņēmuši visu pašvaldību vadītāji – “arī Lembergs Ventspilī vai Helmanis Ogrē”. Pateicības raksti tika piešķirti visiem, neraugoties uz politisko piederību vai pašvaldību, teica Vaivars. Premjerministrs, darbu beidzot, gribējis pateikties par sadarbību, un tikpat labi varējuši izteikt pateicību arī Latvijas Pašvaldību savienībai. Pārliecinošu atbildi, vai šāda kārtība ir vai nav laba, Ir nesaņēma. Vaivars piebilda, ka tā jau ir katra pašvaldības vadītāja lieta, kā par šo pateicības rakstu stāstīt tālāk.
Truksnis apsūdzības dēļ patlaban ir apturējis darbību ZZS ietilpstošajā Latvijas Zaļajā partijā. Pret Jūrmalas mēru sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu.
Decembra sākumā Jūrmalas domes opozīcija iesniedza atkārtotu aicinājumu ārkārtas sēdē lemt par Trukšņa atbilstību domes priekšsēdētāja amatam un aicina ZZS Jūrmalas frakcijas deputātus “uzņemties atbildību par Truksni“. Opozīcijas deputāts Guntis Grūba (“Tev, Jūrmalai”) norāda, ka līdzšinējie Trukšņa skandāli grauj Jūrmalas domes reputāciju un kopējo iedzīvotāju uzticēšanos valsts pārvaldei.
Iepriekš par Truksni sprieda arī ZZS, kas ieteica Truksnim nolikt deputāta mandātu un atteikties no Jūrmalas priekšsēdētāja amata. Tomēr ZZS valde šā jautājuma atrisināšanu atstāja ZZS Jūrmalas frakcijas kompetencē – vai tā uzticas Truksnim vai nē.
Jūrmalas domes opozīcija pirmoreiz jau 8.oktobrī ārkārtas sēdē rosināja Trukšņa atkāpšanos no amata īsi pēc tam, kad medijos bija izskanējusi informācija, ka Valsts policija viņu sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu. Ar ZZS un “Saskaņas” atbalstu Truksnim amatu saglabāt toreiz izdevās un sēdē viņš skaidroja, ka par likumsargu uzlikto sodu neesot zinājis, kā arī norādīja, ka “ir brīvs no jebkādām atkarībām.”

Komentāri (8)

Sskaisle 14.12.2018. 17.55

paši rada likumus korupcijai , paši bauda korupcijas augļus un paši šausminās ,cik korumpēta sabiedrība
kretīni – kretīni valda Latvijā – lai sāk jaunā saeima ar sevi un tad lai baksta vienu Truksni

tikmēr Latvija izmirst – bija tāds jautrs pasākums – Latgales pēdējie mohikāņi 2.daļas atvēršanas svētki

tauta izmirst – bet kādam jautri –

https://www.tvnet.lv/6476044/kapec-tautas-kalpiem-par-baltu-velti-pienakas-dargas-biletes-uz-kulturas-pasakumiem/comments?fbclid=IwAR2uHO_p0lc5eUmpbzi3GBn9AfKrKFZ96iOruPSdRylaSYNMC0548l0109s

Kā skaidro Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pārstāve Irbe Treile, lēmums uz šo pasākumu uzaicināt visus jaunievēlētos deputātus, ministrus un prezidentus tika pieņemts ar izglītojošu mērķi.

“Ne visi Saeimas deputāti bieži atrod ceļu uz operu un zina, kur tā atrodas. Šim aicinājumam bija izglītojošs mērķis, lai nākamajos gados lēmumus par kultūras jomas nākotni pieņemtu kompetenti un zinoši cilvēki,” saka Treile.

Līdz ar bezmaksas ielūgumu deputāti saņēma arī karti, kā nokļūt no Saeimas līdz operai, taču karte ceļu uz operu palīdzēja atrast vien aptuveni 60 tautas kalpiem.

Vaicāta, kurš tad īsti maksā par šīm deputātu privilēģijām, Treile atbild: “LNOB saskaņā ar līgumu par valsts budžeta izmantošanu ir tiesības līdz 6% no kopējā biļešu skaita izsniegt ielūgumos reprezentācijas vajadzībām.”

Ielūgumus uz pirmirzrādēm izsniedz arī Latvijas Nacionālais teātris (NT) un Dailes teātris. Tiesa, NT uz pirmizrādēm aicina vien valsts pirmās amatpersonas un ar kultūras jomu saistītas amatpersonas.

+3
0
Atbildēt

0

Lasma 15.12.2018. 11.02

Savdabīga prakse teikt paldies, kuri ar savu darbību attiecīgajā amatā ir degradējuši amata vietu. Šāda prakse parāda paša paldies teicēja degradācijas pakāpi. Skumji

+1
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Lasma 15.12.2018. 11.26

    protams, piekrītu – zzs ir degradējušies – tadi vienmēr bijuši

    tomēr – vai nav vērtēšanas vērti citi fakti –
    pastāstiet man , kāpēc ir tā, ka Nacion Tēatrim nav atlaides biļešu iegādei ne studentiem, ne pensionāriem, toties regulāri ar ielūgumiem tur tusē visss sabiedrības krējums – kur katrs otrais ir aizdomās turēts par korupciju vai čekismu?

    Tieša runa diskusijā par kuļturščiku apzagšanos simtgades pasākumos – kultministre saka – māksliniekma jāsaņem pienācīga alga, to pašu saka elektrum, sadales tīkls, rīgas ūdens , rīgas satiksme utt utjprj

    Jautajums – kam tad nav tiesības uz pienācīgu vai konkurētspējīgu algu??

    Jā – no medijiem zinu, ka Truksnis ir smagu grēku nesējs – jā – teiktu vel smagāk, bet lai nu paliek, bet vai tomēr jautājums par to , kas ir un kas nav korupcija, ir vai nav valsts varas vēlme un spēja apkarot korupciju – vai šis jautājums nav 100x dziļāks un plašāks , kā viena Trukšņa un tikpat bēdīgi slavenā mučinksa kārtējais ņirdzīgais izlēciens??

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Urga 15.12.2018. 08.25

Tuvojoties 2020. gadam, kad svinēsim komponista Emīla Dārziņa 145. jubileju un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 75. gadadienu, mācību iestādes absolventi un audzēkņi nolēmuši apvienoties labdarības koncertakcijā “Mana pirmā skatuve”. Tās mērķis ir vākt līdzekļus skolas zāles un skatuves pārbūvei, jo tās ir morāli un tehniski novecojušas.

+1
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Urga 15.12.2018. 10.34

    Tā ir tā labā ziņa. Arī Mārtiņa kapi ir sakopti.

    Jācer,ka komponista atcere būs vērsta uz sabiedrības izglītošanu,savu sakņu,savas identitātes un vērtību novērtēšanu.

    Kaut gan, nekādas jaunas vēsmas no korupcijā grimušajām kultiestādēm pagaidām nemanu….

    Nu kas gan ir viena nabaga Trukšņa paknābāšana….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu