Pakistānai ziedoti 490 miljoni dolāru • IR.lv

Pakistānai ziedoti 490 miljoni dolāru

28
EPA/LETA

Nebijušo plūdos cietušajā valstī bez pajumtes palikuši seši miljoni cilvēku

Donori postošajos plūdos cietušajai Pakistānai saziedojuši teju pusmiljardu dolāru, starp tiem lielākie ziedotāji ir ASV, Saūda Arābija un Lielbritānija, atsaucoties uz ANO datiem, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Līdz piektdienas vakaram Pakistānai finanšu palīdzības veidā bija pārskaitīti 490,7 miljoni dolāru un apsolīti vēl 325 miljoni, liecina ANO datubāze. ANO 11.augustā lūdza ziedot 460 miljonus dolāru, norādot, ka aptuveni šāda nauda vajadzīga Pakistānai, lai atgūtos no postošākajiem plūdiem tās vēsturē.

"Ir ļoti iespējams, ka vajadzība pēc ziedojumiem ievērojami palielināsies, jo no sešiem līdz astoņiem miljoniem pieaudzis cilvēku skaits, kuriem steidzami nepieciešama humānā palīdzība," sacīja Apvienoto Nāciju Humāno jautājumu biroja (OCHA) preses pārstāvis Mauricio Džiljano.

ANO no diviem līdz sešiem miljoniem palielinājusi savas aplēses par cilvēku skaitu, kuri palikuši bez pajumtes. "Mēs jau esam snieguši pajumti miljonam cilvēku ar 106 000 telšu un 70 000 segu, un pasūtījuši pajumti vēl 2,4 miljoniem," sacīja Džiljano.

ANO vairāk nekā dubultojusi tempu, kādā sniedz palīdzību, taču kopš 11.augusta cilvēku skaits, kuriem tā vajadzīga steidzami, ir vairāk nekā trīskāršojies. Plūdi Pakistānā skāruši ievērojamu daļu valsts teritorijas un ietekmējuši aptuveni 20 miljonu cilvēku dzīves.

Komentāri (28)

Aivars Krauklis 21.08.2010. 15.47

Interesanti, cik daudz saziedojuši turīgie ticības brāļi – Brunejas sultāns, Sauda Arābijas šeihi vai kas vieniem tur, un citi, kam palaimējies uzsēsties uz kāda nafta lauka? A neticīgie var ziedot, cik tik spēj, no pelnītā soda vienalga neizvairīsies. Tāpat, kā Pakistāna kaut kādu plūdu dēļ nepārtrauks taisīt atombumbas. Arī priekš neticīgajiem, kā gan vēl cita.

0
0
Atbildēt

0

oktaavs 21.08.2010. 14.01

Varbūt ir optimisti, kas domā, ka visa nauda aizies cietušajiem.. Drīzāk gan tas ir kārtējais maksājums Pakistānas valdībai, lai pie varas nenonāk musulmaņu radikāļi. Vienkārši gadījās pateicīgs iemesls, lai piebarotu mazāk radiklālo režīmu. Daudz jaunu mersedesu drīz parādīsies Karachi ielās…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu