VID darbinieku atalgojumam piešķir papildus naudu • IR.lv

VID darbinieku atalgojumam piešķir papildus naudu

34

Ar atalgojuma palielienāšanu cer novērst darbinieku aizplūšanu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku atalgojumam valdība otrdien piešķirusi papildus 1,8 miljonus latu, vēsta LETA. Finanšu ministrija uzskata, ka šādi izdosies samazināt VID darbinieku aizplūšanu.

Kā informē Finanšu ministrijā, pēc papildu līdzekļu piešķiršanas VID ierēdņu vidējā darba samaksa būs 524 lati pirms nodokļu nomaksas, kas būs par 55 latiem vairāk nekā šobrīd. Ar 2012.gadu vidējā darba samaksa VID tika plānoti 570 lati pirms nodokļu nomaksas.

Tādējādi samazinātos personāla aizplūšana, uzskata ministrijā. VID gan norāda, ka vidējais atalgojums joprojām būs ievērojami mazāks nekā citu valsts pārvaldes iestāžu atalgojums un ilgtermiņā sagaidāma personāla aizplūšana.

Komentāri (34)

Una Grinberga 10.08.2010. 18.05

Viens būtisks aspekts ir aizmirsts šajā rakstā – tas ir īstermiņa palielinājums! Pirmo reizi atjaunotās Latvijas vēsturē ir uzstādījums, ka, ja VID nespēs izpildīt uzstādītos mērķus, tad nākamgad finansējums tiks atstāts 2009.gada līmenī. Protams var diskutēt, kā šie mērķi ir uzstādīti, tomēr svarīgi ir ieviest principu, ka atalgojums ir atkarīgs no darba rezultāta.

+3
0
Atbildēt

0

payddaz 11.08.2010. 10.34

Jau pašos pamatos nav pareizi palielināt atalgojumu, cerot uz rezultātiem – jebkurā efektīvā darba vietā process notiek otrādi, tikai un vienīgi atalgojot darbiniekus par rezultātiem sasniedzot iepriekš noteiktus mērķus un izvērtējot viņu darbu.

Un kāda vispār aizplūšana galu galā, ir taču 15% bezdarbs…

0
0
Atbildēt

0

Tane-Dane 10.08.2010. 17.45

Nu redz, dzīve iet uz augšu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu