Sodīts par atklātību • IR.lv

Sodīts par atklātību

5
Amerikāņu izmeklētāji uzskata, ka Deniss radīja programmatūru, kas ar vīrusu inficētajos datoros pārveido banku mājaslapu izskatu un pieprasa lietotājiem ievadīt papildu informāciju, ko noziedznieki pēc tam izmanto kontu uzlaušanai. Šī foto tapšanas laiks nav zināms.

Krievu milicis kļuva par YouTube slavenību, pastāstot par korupciju savā darbavietā. Taču kopā ar uzslavām nākušas arī lielas nepatikšanas

Kādā no pagājušā rudens dienām milicijas virsnieks uzvilka savu formu, apsēdās uz noplukuša dīvāna un ieslēdza videokameru. Monotonā balsī viņš ierakstīja divas uzrunas Vladimiram Putinam, pavisam 13 minūšu.

Viņš bija nepazīstams milicis no nekurienes, taču vīrieša vārdi saviļņoja valsti. «Kā var būt, ka milicijas virsnieks ņem kukuļus? Vai jūs apzināties, kurp virzās mūsu sabiedrība?»

Vīrietis turpināja: «Jūs parasti runājat, ka jāapkaro korupcija. Jūs sakāt, ka tas ir ne tikai noziegums, bet arī amorāla rīcība. Taču tā nav. Es devos pie sava priekšnieka un teicu, ka milicija Novorosijskā ir korumpēta. Viņš man atbildēja, ka to izskaust nav iespējams, jo tāda ir šā apgabala mentalitāte.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu