Lembergs neredz šķēršļus ZZS un SC sadarbībai • IR.lv

Lembergs neredz šķēršļus ZZS un SC sadarbībai

77
Andrejs Terentjevs, F64

Politiskie spēki nepieļaušot tādas pārmaiņas, lai apšaubītu Latvijas suverenitāti

Ventspils mērs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts Aivars Lembergs neredz iemeslus, kādēļ pēc vēlēšanām ZZS valdības veidošanā nevarētu sadarboties ar "Saskaņas centru" (SC). To politiķis atzina otrdien rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Kā atreferē aģentūra BNS, vaicāts par SC tā izredzēm vēlēšanās, Lembergs norādīja, ka diez vai "tur varētu būt kaut kādas lielas pārmaiņas, jo viņi jau nevar iegūt absolūtu balsu vairākumu parlamentā, līdz ar to viņiem vajadzēs veidot koalīciju ar kādu no citiem politiskajiem spēkiem – vai tā būs "Vienotība" vai "zaļie zemnieki"''. "Es domāju, ka šie politiskie spēki nepieļaus tādas pārmaiņas, kas varētu apšaubīt to Latvijas suverenitāti, cik nu viņa šobrīd vēl ir saglabājusies," teica ZZS premjera kandidāts.

Viņš neizslēdz variantu, ka vienotā koalīcijā varētu strādāt ZZS, "Vienotība" un SC, tomēr nevarot iedomāties SC līderi valdības vadītāja amatā.

Lembergs piebilda, ka vienīgais amats ārpus Ventspils domes, ko viņš pats būtu gatavs ieņemt, būtu premjera krēsls, turklāt arī ministra amats mēru neinteresējot, jo viņš neredzot nevienu citu tik spēcīgu kandidātu valdības vadītāja amatam. Viņam jau esot padomā cilvēki, kurus viņš aicinātu valdībā, ja kļūtu par premjeru. "Tie ir gan jauni, pieredzējuši cilvēki, kuru motivācija ir gūt Latvijai maksimāli labu rezultātu. Viņi nezin tādu vārdu "nevar"," klāstīja Lembergs, "izcilas personas, izcili vadītāji, kas ir pieraduši strādāt un zina, ka nav lietas, ko nevar izdarīt." Konkrētus vārdus gan viņš nevēlējās nosaukt, vienīgi atklājot, ka šie cilvēki nedarbojas aktīvajā politikā.

Komentējot nesen medijos aprakstītos plānus pārdot holdingkompāniju "Ventspils nafta" (VN), Lembergs norādīja – ja to iegādātos kāda Krievijas kompānija, tas nāktu par labu Latvijai. Viņš neesot šajā darījumā iesaistīts, tāpēc nevarot to komentēt sīkāk. Jau vēstīts, ka vairākums VN akcionāru parakstījuši nodomu protokolu par akciju pārdošanu austriešu miljardierim Martinam Šlafam, kurš gan, visticamāk, būs starpnieks tālākam darījumam ar kādu no Krievijas naftas vai gāzes kompānijām. Starp pretendentiem minēti ''Gazprom'', ''Transneftj'', ''Rusneftj''.

Komentāri (77)

dace_ampermane 03.08.2010. 10.21

Protams, lai glabtu savas pakaļas Aivars un Andris ietu kopā ne tik vien ar Urbanoviču, bet pat ar Stalinu un Hitleru. Vai kāds brīnums?

+19
0
Atbildēt

0

buchamona 03.08.2010. 10.35

….viņi(SC) jau nevar iegūt absolūtu balsu vairākumu parlamentā, līdz ar to viņiem vajadzēs veidot koalīciju ar kādu no citiem politiskajiem spēkiem – vai tā būs “Vienotība” vai “zaļie zemnieki””+++ ja paseko nesenajam “politiskajam tirgum”, kurā ZZS kopā ar PLL un SC steidzās nokārtot savas “pirmsvēlēšanu laika” kopējās lietas, tad nekāds “viņi” (SC) un mēs (ZZS) nesanāk. Tagad, tik “labdabīgi”:) piesaucot un pielīdzinoties Vienotībai, Lembergs zīmē mirāžu par itkā pašu par sevi saprotamo “latvisko” partiju solidaritāti un gatavību turēt SC “grožos” jautājumos, kuri skar LR neatkarību, ārpolitisko kursu. Ciniska muldēšana.

+18
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 03.08.2010. 10.21

Kāpēc lai es ticētu nopietnos kriminālnoziegumos apsūdzētam un šobrīd tiesātam cilvēkam?

+13
0
Atbildēt

1

    Elīna Barkovska > andrisskrastins 03.08.2010. 11.28

    pecisk: pie mums kādu apsūdzēt nav tik sarežģīti, kamēr nav notiesāts ir neetiski piesaukt šo tiesvedību, jeb ar tās palīdzību mest uz kādu ēnu. Runa pat nav par Lembergu, bet lietu atainošanas stilu un manieri.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu