Reklamē iespēju ieguldot iegūt uzturēšanās atļauju • IR.lv

Reklamē iespēju ieguldot iegūt uzturēšanās atļauju

22
Rietumu banka

"Rietumu bankas" kampaņas galvenā mērķauditorija ir "Jaunā viļņa" viesi

Jauns vienkāršs un ātrs veids, kā kļūt par Eiropas Savienības iedzīvotāju, – vēsta "Rietumu bankas" mājaslapā internetā, kā arī Rīgā un Jūrmalā izvietotās vides reklāmas, aicinot izmantot nesenos grozījumus Latvijas Imigrācijas likumā, kas dod iespēju uzturēšanās atļaujas iegūt ar noteikta apjoma ieguldījumiem uzņēmumos vai nekustamā īpašuma iegādi.

Bankas viceprezidents Vadims Aleksejevs biznesa portālam Nozare.lv atzinis, ka jauno normatīvu galvenā mērķauditorija patlaban sabraukusi Jūrmalā un Rīgā uz festivālu "Jaunais vilnis", tāpēc kredītiestāde izmanto iespēju mudināt potenciālos investorus ieguldīt Latvijā un iegūt Eiropas Savienības uzturēšanās atļauju.

Reklāmā uzsvērts, ka šādi iegūstamā uzturēšanās atļauja Latvijā automātiski garantē tiesības brīvi pārvietoties visā Šengenas zonas valstu teritorijā.

Aleksejevs gan stāsta, ka bankai radušās problēmas, mēģinot saskaņot atļauju informāciju publicēt krievu valodā. "Vairāk nekā nedēļu centāmies pierādīt, ka tie, kam adresēts reklāmas vēstījums, nelasa latviešu valodā un ne vienmēr pārvalda angļu valodu. Kāda jēga plakātā, kas reklamē uzturēšanās atļauju Latvijā, rakstīti "Laipni lūdzam", ja Latvijas pilsoņiem un patstāvīgajiem iedzīvotājiem iespēja uzturēties valstī tiek piešķirta automātiski?! Acīmredzot tuvākajā laikā likumdevējam nepieciešams padomāt arī par šo problēmu," uzsver bankas pārstāvis.

Jau ziņots, ka ar šā gada 1.jūliju stājās spēkā plašas diskusijas raisījušie grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz iespēju ārzemniekam, kurš Latvijā reģistrētā kapitālsabiedrībā ieguldījis ne mazāk kā 25 000 latu, nodokļos samaksājot ne mazāk kā 20 000, iegūt termiņuzturēšanās atļauju Latvijā uz laiku līdz pieciem gadiem. Līdzīga iespēja ir arī personai, kura iegādājusies nekustamo īpašumu vismaz par 100 000 latiem Rīgas apkaimē vai lielākajās pilsētās, vai arī īpašumu par 50 000 latiem citviet.

Lai arī nekustamo īpašumu pārdevēji jau vēstījuši par pieaugušu interesi iegādāties mājas vai dzīvokļus Rīgā un Jūrmalā no Krievijas un citām NVS valstīm, pagaidām nav ziņu par noslēgtiem darījumiem. ''Rietumu banka'' rosina īpašumu meklēt pie saviem sadarbības partneriem. Jāpiebilst, ka ieguldītājs uzturēšanās atļauju var pieprasīt, taču tās izsniegšana nav garantēta, jo par to lemj atbildīgās iestādes.

Komentāri (22)

Bebrs 28.07.2010. 13.30

Domāju, ka tā nauda, ko sakās šeit ieguldīs, ir tīrā fikcija. Vismaz no biznesa viedokļa. Tātad: legalizēta uzturēšanās atļauju dāļāšana visiem vajadzīgiem(kam jā kam nē).

+12
0
Atbildēt

1

    Janis > Bebrs 28.07.2010. 20.05

    Skaidrs, ka fikcija – tie depozīti aizies visādos fondos, piemēram atpakaļ uz kādu no NVS attīstības fondiem, nopirktie nekustamie īpašumi palīdzēs tikai to pārdevējiem un iesāktie uzņēmumi labākajā gadījumā būs “spoku” uzņēmumi, sliktākajā – veids kā projicēt kaimiņvalsts ietekmi pārpērkot vietējos resursus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 28.07.2010. 13.12

Banka tikai izmanto iespēju, ko viņiem sagādāja mūsu saeima, izstradājot un pieņemot tādu likumu. Paldies, Kraukļa kungs, Šlesera un citi kungi un kundzes, kas aktīvi “piestrādāja” lai tas likums tiktu pieņemts.

+13
-1
Atbildēt

0

daina_tabuna 28.07.2010. 13.31

Brunete tumšzilā kleitā… kaut kā uzreiz asociācijas ar Moniku Levinsku :-)

Nu jā- reklāma pati par sevi ir pilnīgi garām. Saturs? Negaidīju, ka kāds ko tādu vispār jelkad reklamēs. Nu vismaz ne vides reklāmās, kas tomēr ir domātas masu produkcijas reklamēšanai. Latvijas pastāvīgā iedzīvotāja statuss kā masu produkts? Nezinu, nezinu… Tā tomēr ir šauri specifiska lieta. Vēl jo vairāk pārsteidz, ka to reklamē banka. Ko viņi no tā iegūst? Labās ziņas nesēji? Vai tad nu potenciālajam klientam jau nebūs savas bankas Šveicē, Anglijā, Kaimanu salās…

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu