ANO tiesa: Kosovas neatkarība nav tiesību pārkāpums • IR.lv

ANO tiesa: Kosovas neatkarība nav tiesību pārkāpums

31
AFP/LETA

Tiesas lēmums vēl jāapstiprina ANO Ģenerālajai asamblejai

ANO Starptautiskā tiesa ceturtdien nolēma, ka Kosovas neatkarības pasludināšana no Serbijas nav starptautisko tiesību pārkāpums, vēsta LETA-AFP. 2008.gada 17.februāra deklarācija nav starptautisko tiesību pārkāpums, paziņojusi tiesa, kuras lēmums ir rekomendējošs ANO Ģenerālajai asamblejai.

Serbija pirms sprieduma pasludināšanas pavēstīja, ka Kosovas atdalīšanās atzīšana radīs bīstamu precedentu. "Neviena robeža pasaulē un reģionā nebūs droša", ja tiesa atzīs Kosovas atdalīšanos, Hāgā pavēstīja Serbijas ārlietu ministrs Vuks Jeremičs. "Šis process beigsies ANO Ģenerālajā asamblejā, kurai ir jāapstiprina tiesas lēmums un jāizdara politisks secinājums par ejamo ceļu," sacīja Jeremičs.

Pirms tam trešdien ar Kosovas premjerministru Hašimu Tači tikās ASV viceprezidents Džo Baidens, kurš "atkārtoti apliecināja pilnu ASV atbalstu neatkarīgai, demokrātiskai un multietniskai Kosovai, kuras nākotne ir stingri saistīta ar Eiropas un eiroatlantiskajām institūcijām".

Kosova pasludināja neatkarību no Serbijas 2008.gada februārī, un līdz šim tās valstiskumu atzinušas 69 pasaules valstis – to vidū arī ASV un 22 no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Serbija vērsās augstākajā ANO tiesā, jo tā apstrīd Kosovas neatkarības deklarācijas likumību.

Komentāri (31)

janisvinodis 23.07.2010. 12.38

Jau sen gribu sev nopirkt T-kreklu ar uzrakstu ”Kosova ir Serbija”

0
0
Atbildēt

0

mary75 22.07.2010. 21.33

Manuprāt, lēmums tīri politisks.
Kā dzirdēts, tiesnešu balsis sadalījušās ļoti līdzīgi.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu