Domburs par attiecībām ar LTV: ja načaļņik, ti durak • IR.lv

Domburs par attiecībām ar LTV: ja načaļņik, ti durak

82
Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

LTV rīkos speciālās vēlēšanu diskusijas, Domburu pastumj malā

Lai arī iepriekš Latvijas Televīzija (LTV) nebija plānojusi rīkot speciālas vēlēšanu diskusijas, televīzija tomēr plānus mainījusi un bez ikdienas raidījumiem veidos papildus diskusijas, kopā desmit raidījumus un premjera amata kandidātu debates. To trešdien intervijā laikrakstam “Diena” norāda LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

LTV šefs arī informēja, ka televīzija šīs debates finansēs no iekšējām rezervēm un papildus naudu no valsts budžeta neprasīs. “Konkrēti šīm politiskajām debatēm mēs neprasīsim. Mēs prasīsim apsardzei un prasīsim daudz kam citam,” sacīja Kots.

“Jānis Domburs līdz šim televīzijā strādā tikai uz autora līguma pamata. Jānis Domburs vienmēr visur, kur vien ir iespējams, ir publiski paziņojis, ka visu dara pats. Viņam nav nevienam jāatskaitās. Šis ir priekšvēlēšanu laiks, šajā periodā visa atbildība tiek prasīta tikai un vienīgi no manis, un man ir jādeleģē atbildība tiem cilvēkiem, kas strādā televīzijā,” pauž Kots, vaicāts, kāpēc negrib uzticēt debašu vadīšanu Domburam.

Domburs Ir.lv sacīja, ka nekādu piedāvājumu no LTV vadības neesot saņēmis –  vienošanās par pēdējā vakara diskusiju raidījumu ar premjera amata kandidātiem bija panākta jau pirms gada, slēdzot līgumu par šo periodu. Domburs asi kritizēja Kota izteikumus, norādot, ka “nenormāli augstu novērtē to, kā viņš cenšas mani apiet”, bet pašreizējo situāciju raksturoja ar bijušā politiķa Viļa Krištopāna vārdiem par  muļķu zemi.

“Jautājumjs ir aktuāls, vai šo zemi netaisās padarīt par muļķu zemi. Es gaidu, kādi būs nākamie kritēriji raidījumu vadītājiem – augstākā izglītība, vai varbūt Kots izdomās, ka trešdienās tik ilgi sēdēt uz vietas man būtu neveselīgi, vai varbūt mana matu krāsa neatbildīs? Tas ir patiesi jautri, es patiešām ceru, ka šo ārpātu izdomā Kots, nevis kāds politiķis,” pauda Domburs.

Pašreizējās attiecības ar LTV vadītāju viņš raksturoja ar tautas teicienu: “Ja načaļņik, ti durak” (krieviski – es priekšnieks, bet tu muļķis).

Domburs atzina, ka nevar izslēgt, ka atsevišķus vēlēšanu diskusiju raidījumus tomēr veidos “Kas notiek Latvijā?” ietvaros, taču tādējādi tiktu zaudēta iespēja strādāt ar tobrīd aktuālām tēmām. Tāpat LTV neesot atbildējusi viņam uz lūgumu sniegt informāciju par ieplānotajiem priekšvēlēšanu raidījumiem un to tematiem. Tas būtu palīdzējis viņam sagatavoties un izvērtēt, vai nebūtu nepieciešamas “Milžu cīņas” par kādu jautājumu, kas netiek nosegts citādi. “Es neko negrasos taisīt pašmērķīgi, bet bumba ir televīzijas pusē, “ pauda Domburs.

Kā esam iepriekš rakstījuši, Domburs ir kritizējis LTV sākotnēji piedāvāto vēlēšanu raidījumu plānu un norādījis uz nepieciešamību rīkot speciālas vēlēšanu diskusijas. LTV sākotnējais plāns paredzēja tikai ikdienas diskusiju raidījumus, kuros tiktu iekļauta arī vēlēšanu tematika. Šis jautājums ir ticis apspriests gan koalīcijas padomē, gan Nacionālās radio un televīzijas padomes rīkotā apspriedē ar Saeimas frakcijām.

Komentāri (82)

elisabeth_ipsos 21.07.2010. 10.02

Pēdējo dienu notikumi Dienā, LNT 1dienu parodija par priekšvēlēšanu debatēm un LTV paziņojums par to, ka Domburam tiks dots tikai viens raidījums no kopēja priekšvēlēšanu cikla. Kaut kā nelāgi tas viss ož! Izskatās, ka kvalitatīvas priekšvēlēšanu debates un citu noderīgu informāciju, vēlētājs pirms vēlēšanām nesagaidīs!

+43
0
Atbildēt

2

    elisabeth_ipsos > elisabeth_ipsos 21.07.2010. 14.13

    Izskatās, ka Kots pats jau ir atbildējis uz jautājumu, kāpēc ir tāda putra ap šīm debatēm. Viņš min, ka uzņemas visu atbildību par priekšvēlēšanu debatēm, kas izskatās pēc draudzīga žesta PLL+SC, lai tie pārāk netramda viņu, kad iekļūs Saeimā!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Zaķis > elisabeth_ipsos 21.07.2010. 11.07

    Bija nelielas ilūzijas, ka LTV nav tik atkarīgi..šādā izkārtojumā, labāk, lai šitie raidījumi nemaz nav, savādāk rūdītie demagogi arī šo izmantots savā labā

    +15
    0
    Atbildēt

    0

mary75 21.07.2010. 10.45

Pāšiem nemanot, tuvojamis NVS visās jomās, arī žurnalistikas – asi žurnalisti tiek ignorēti, elektr. masu mēdiji pakļauti politiķiem, tiek ņemtas vērā nevis sabiedrības, bet, politiķu intereses, žurnalisti pārvēršas par apkalpojošo personālu. jau no tiešraidēm atsakās, lai kāds ko tādu nepasaka, parādās pašcenzūra, TV vadeība melo, lokās, dezinformē tā, ka pretīgi lūrēt, utt.
Tā vienreiz pamodīsimies kā Pskovas apgabala Latvijas rajons.

+36
0
Atbildēt

7

    lailabidzane > mary75 21.07.2010. 10.49

    .
    Paklau, dzeris49!
    Ko apkalpo IR žurnālisti?
    Un kuriem politiķiem šis medijs IR pakļauts?

    +1
    -19
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 21.07.2010. 11.58

    .
    Es jau arī par to pašu. Par to vien.
    Tad Tu, dzeris49, saki, ka tas jau tā, lietu parastajā kārtībā, ka tie IR žurnālisti kādu apkalpo, un pats IR ir politiķiem pakļauts.
    Tikai to, kurus un kuriem, tā skaļi pateikt nav dūšas, ko?

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    lidija_stripkane > mary75 21.07.2010. 12.14

    dzeris49
    Tādēļ jau Domburu ierobežo, ka viņš nav neitrāls un neangažēts.
    Tāpat kā Streips, kurš vienkārši tiešā tekstā dragā.
    Visas šīs aktivitātes ir tieši tādēļ, lai asus jautājumus uzdotu VISIEM, ne izlases kārtībā ar pārviebtu ģīmi un tikai tiem, kas nav “mūsēji”, kas nepatīk.
    Tas, ka Domburs tā simpatizē IR publikai vien jau norāda, ka viņš nav neitrāls.

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 21.07.2010. 12.09

    .
    Paskat!
    Betija bijdieniešus par muļķīšiem sauc… laikam slikti apkalpoja!!! ;)

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.07.2010. 11.29

    tam varbūt, ka tā – laikraksti var būt angažēti un simpatizēt kādam politiskam spēkam, tā tas ir arī citur, viena avīze atbalsta konservatorus, cita liberāļus, utt., pat privātās TV to var darīt, bet es runāju par sab. TV, kurai, tomer, jākalpo sabiedrībai un jābūt neitrālai.

    +19
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.07.2010. 13.02

    “Apkalpot” un “simpatizēt” nav viens un tas pats.
    “Apkalpo” Neatkarīgā, “Ir” tikai simpatizē.
    Un es gan neteiktu, ka Domburs nav neitrāls.
    Vienkārši “aso jautājumu” LPP koalīcijai sakrājies daudz vairāk, kā Vienotībai, un tur vainīgi viņi paši.

    +23
    -1
    Atbildēt

    0

    a_oleinika > mary75 21.07.2010. 13.03

    > d_jirgen
    Domburs, protams, brīžiem ir aprobežots, bet viņam vienīgajam ir formāta pieprasītais asums un reakcija.
    Savukārt domājošs cilvēks var redzēt Dombura trūkumiem cauri un vērpt jautājumu pavedienu tālāk pats. Attiecīgi paturot neatbildētos prātā un interaktīvi deleģējot tos uzdot citā raidījumā vai citam žurnālistam.

    Par to angažētību. To, ka AŠ2 ir idioti un atbildīgi par Latvijas graujošo stāvokli, noliedz tikai retais. Žurnālistam nav pienākums pievērt uz to acis un samākslotā neitralitātē tušēt kritiku. (Ja būtu valdījis JL, tad varētu asāk kritizēt viņus, bet atbildību uzņēmās vecās koalīcijas partijas – tās arī ieberzās. Turklāt parādīja sevi kā pilnīgi infantilus amatierus.)

    +23
    0
    Atbildēt

    0

mary75 21.07.2010. 09.44

Kāds var paskaidrot, kā tas var būt, ka, vienu dienu naudas nav, otrā dienā nauda atrodas?
Vai tad tai LTV kāds vispār ko plāno un rēķina, vai tikai gaida rīkojumus no “saplīsušā taimkoda”, un viss notiek tikai pēc attiecīgo politiķu rīkojumiem, un LTV vadība ir tikai izpildītāji, tāpēc jau arī tāda nekonsekvence.
Un, atteikšanās no Dombura, zinošakā un asākā žurnalista, neapšaubāmi ir politisks lēmums, nevienu Kota šļupsti nepārliecinās.
Būs tāda debašu imitācija vārgas vāvuļošanas veidā, jau sen gan Kots, gan NRTP bija jāatlaiž par sabotāžu, angažētību un sabiedrības interešu ignorēšanu.
LTV ir vēl viens šīs te PLL, ZZS, TB koalīcijas darbošanās piemērs, kad kārtējā, līdz šim normāli strādājošā iestāde, nokļūstot tās ietekmē, tiek pārvērsta par imitāciju un degradēta, blakus KNABAm, cilvēktiesību birojam, un citām.

+36
-3
Atbildēt

4

    ievuliitis > mary75 21.07.2010. 10.13

    Bet Dzeri, padomā tas pat būtu interesanti – katros 100 gramos kultūras 10 grami asu politisku debašu. Tas tad arī saucas – iekšējās rezerves.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 21.07.2010. 10.02

    Es par Rēderu domāju pozitīvak.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 21.07.2010. 10.04

    Es arī domāju, ka tiem ir problēmas ar intervējamā, kas aizrunājies, pārtraukšanu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 21.07.2010. 10.06

    ” Iedomajies 100 gramu kultūras patērzēšana ar urbanooviču.”
    ———————————————————–
    To es pat iedomāties nespēju.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu