Klintone izziņo palīdzības programmu Pakistānai • IR.lv

Klintone izziņo palīdzības programmu Pakistānai

20
AFP/LETA

7,5 miljardu dolāru atbalsts paredz projektus enerģētikā un veselības jomā

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone pirmdien Islamabadā izziņoja virkni palīdzības projektu Pakistānai, kas galvenokārt tiks īstenoti apūdeņošanas un enerģētikas jomā, vēstī aģentūras LETA-AFP.

"Mēs pabeigsim divu hidroelektrostaciju aizsprostu projektus (..). Mēs Pakistānai palīdzēsim attīstīt alternatīvās enerģijas avotus, piemēram, vēju un saules enerģiju (..)," pirms tikšanās ar Pakistānas ārlietu ministru Šahu Mehmudu Kureši sacīja Klintone, kas Islamabadā ieradās svētdien.

Klintones minētie projekti tiks īstenoti 7,5 miljardus dolāru lielās palīdzības programmas ietvaros, kuru pērn uz pieciem gadiem apstiprināja ASV Kongress. Programma paredz līdzekļus atvēlēt arī ūdens apgādes, veselības aprūpes, lauksaimniecības un privātā sektora atbalsta projektiem.

Finansiālā palīdzība ieņem būtisku vietu ASV centienos ciešāk piesaistīt Pakistānu, kura līdz šim uzskatījusi, ka Vašingtonas vienīgā interese ir izmantot Islamabadu saviem militārajiem mērķiem un terorisma apkarošanai.

Komentāri (20)

P_Dancis 19.07.2010. 13.01

Pakistānā islama fundamentālisma draudi ir daudz lielāki, nekā Irānā, pie tam valdošajam militārajam režīmam ir atomieroči un tos nest spējīgas ballistiskās raķetes. Valdība līdzīgi kā Afganistānā nekontrolē apjomīgus valsts rajonus, kuros valda vietējie klani un šariata likumi. Armijai tajos ļauts ieiet vienīgi ar vietējo cilšu atļauju. Pakistāna ir kā bumba ar laika degli, kuru svilina “karš pret terorismu”. Un ASV šajā terorisma perēklī grasās investēt.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu