Rusanovs apšauba Miķelsona notiesāšanas iespēju • IR.lv

Rusanovs apšauba Miķelsona notiesāšanas iespēju

42
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Advokāts par Miķelsonu: kā cilvēks viņš izturējās ļoti vīrišķīgi, stoiski un mierīgi

Bijušā „Latvenergo” šefa Kārļa Miķelsona aizstāvis, advokāts Egons Rusanovs sestdien publicētajā intervijā žurnālam „SestDiena” apšauba Miķelsona notiesāšanas iespēju, taču vienlaikus arī nesaka, ka Miķelsons ir nevainīgs.

„Es nezinu, kādi būs pierādījumi viņa vainai, ja tādi būs. Es nekad nevērtēju kategorijās – vainīgs vai nevainīgs. Es nekad nevienam nesolu kādu noteiktu lietas iznākumu, tikai to, ka darīšu visu, kas manos spēkos. Taču kā cilvēks viņš izturējās ļoti vīrišķīgi, stoiski un mierīgi. Un arī KNAB kratīšanu veica ļoti korekti, solīdi un pieklājīgi, šajā ziņā nekādu pārmetumu birojam nevar būt,” saka Rusanovs. 

Rusanovs stāsta, ka līdz aizturēšanai ar Miķelsonu ne reizi nav bijis pat ticies un redzējis viņu tikai televizora ekrānā, un arī tā esot tikai sagadīšanās, ka advokāta birojs atrodas Pulkveža Brieža ielā, tieši iepretim „Latvenergo” centrālajai mītnei. Miķelsona aizturēšanas dienā jūnija vidū "Latvenergo" šefs zvanījis kādam sev pazīstamam advokātam, taču šis cilvēks nespecializējas krimināllietās un piespēlējis ideju piesaistīt Rusanovu, norāda žurnāls.

„SestDiena” arī atgādina, ka Rusanovs tiek uzskatīts par vienu no Latvijas labākajiem un dārgākajiem advokātiem. „Būtu muļķīgi teikt, ka aizstāvu Miķelsonu par velti, protams, nē. Taču man drīzāk svarīgs ir novērtējums, un viens no tā veidiem ir nauda,” saka Rusanovs, gan neatklājot, kāds bijis viņa lielākais honorārs, vien norādot, ka tas nav rakstāms ar piecām nullēm. 

Esam jau rakstījuši, ka Miķelsons un vel viens bijušais „Latvenergo” valdes loceklis Aigars Meļko apcietināts kriminālprocesā par dienesta stāvokļa izmantošanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizdomās par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu aizturēja astoņas personas, starp tiem piecus "Latvenergo" un koncerna meitas uzņēmuma AS "Sadales tīkls" vadītājus. Miķelsonam, Meļko un SIA "Energy Consulting" īpašniekam Andrejam Livanovičam bija ne tikai kopīgs uzņēmums "Innovia", iepriekš ziņoja LETA. Ar Livanoviču saistītas it kā igauņu izcelsmes kapitāla firmas no Meļko meitas un Miķelsona 2007.gadā iegādājās nekustamos īpašumus, kopumā samaksājot aptuveni 631 000 latu.

 

Komentāri (42)

mary75 18.07.2010. 07.11

“Nesaka, ka nevainīgs, bet, apšauba notiesāšanas iespēju” – tipiski Latvijai.
Lai te notisātu kādu augstu amatpersonu vai ierēdni, pieķert to griežam kādam pušu rīkli vēl par maz, vēl jāpierāda, ka viņš to darījis ar nolūku, un apzināti vēlēdamies nodarīt kaitējumu, nevis, piemēra, aiz nezināšanas, ka tā darīt nedrīkst, vai arī būdams komā un nesaprotot, ko dara, vai vēl aiz kāda iemesla.
Šķēles – Grūtupa likumi.
Un, ja nopietni, tas absolūti grauj ticību tiesu sistēmai un rada tiesisko nihilismu.

+18
0
Atbildēt

6

    Tane-Dane > mary75 18.07.2010. 10.58

    Vai arī otrādi. Tas ir kā un no kuras puses uz to paskatās.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > mary75 18.07.2010. 12.44

    Kādi ieteikumi?

    Kas pie varas tie tiesā un pēc tam atkal otrādi?

    Varbūt advokatūru likvidējam?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > mary75 18.07.2010. 14.52

    Nu ja kādu izdodas iemanīt pret gāzes baloniņu, tad vispār nav jautājumu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 18.07.2010. 13.35

    kas pie varas tie tiesā un pēc tam atkal otrādi?
    ————————————————————-
    Nuja. Un visi sēž. Uz maiņām. Tādā veidā iegūstam vēl vienu bonusu-zociuma kriminalizācijas pakāpē tuvuojamies dižajai kaimiņzemei, varbūt pat pārspējam tuo??!!Tas neapšaubāmi veicinās divpusējuo sapratni un vēlamā virzienā ietekmēs gāzes cenas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 18.07.2010. 11.38

    no kuras puses uz to paskatās/
    ————————————————————–
    No AL Kapones puses?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 18.07.2010. 11.28

    Jā, bagāto apsūdzēto puses, kuri var noalgot labu advokātu, kuram ir labi “kontakti”, tas, iespējams, ir otrādi.
    Bet, ņemot vērā, cik amatpersonas un politiķi nav notiesāti pēdējo 20 gadu laikā, sākot ar G – 20 izlaupītājiem, beidzot ar Motti un Lembergu, kādu tīri formālu vai vispār neizprotamu iemeslu dēļ, diezin vai sabiedrības uzticību tiesu sistēmai tas vairo.
    Arī tas, ka cietumos pilns ar sīkiem narkotiku lietotājiem, glabātājiem, sīkiem dīleriem, toties, bagāti dīleri staigā brīvībā.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 18.07.2010. 01.56

Ticu VVF teiktajam, ka LR tiesu prāvās prasa tādus “dzelzbetona”pierādījumus,kurus ir gandrīz neiespējami savākt, lai vaina tiktu pierādīta un vainīgais notiesāts par tik sarežģīta rakstura noziegumiem, kurus Freiberga saista ar “savu” Damokla zobenu, vai tagad “Latvenergo”, droši vien. Šo problēmu tiešām vajadzētu “politizēt”, proti – Vienotība varētu solīt saviem vēlētājiem šo tiesāšanas procesu “liberalizēt” tik tālu, lai tam beidzot būtu kaut kāda jēga. Citādi nostrādā pretējs efekts – sabiedrībai ir skaidrs, ka noziegums ir noticis, bet noziedznieks netiks notiesāts, jo viņš ir “gudrs un spējīgs, un izdarīgs,” un jācenšas viņam tādēļ līdzināties, kā Lembergam, piemēram :)

+15
-2
Atbildēt

5

    Tane-Dane > buchamona 18.07.2010. 15.45

    Vai nē, tad jau viss rakstītais vārds par jaunu jāraksta būs un atkal viņi tur gadiem nekā cita nedarīs kā tik rakstīto vārdu rakstīs :(. Nafig! Saskaitam sliktos, referendums un kārtība mājās! (vismaz līdz nākošajām) vēlēšanām)Ekonomijai jābūt ekonomiskai!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > buchamona 18.07.2010. 10.56

    Ar tām tiesām tiešām diez kas nav. Jātaisa referendumi un jāliek sliktie būros.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 18.07.2010. 11.37

    Tad jau būs būri vai visuos stūruos.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 18.07.2010. 16.07

    Bet, ja nopietni, tad, bijušais ģen.pr. Maizītis jau krietni sen vienā no tv intervijām teica, ka – tādas kā “damokla zobena lietas” nenoveco. Ir vajadzīga tikai politiska griba ar tām tikt galā. Šobrīd “politiskās gribas svērtenis” ir aizšūpojies uz pretējo pusi, jācer, ka pēc vēlēšanām tas nāks atpakaļ. Tas ir – ja mums būs tā “politiskā griba”, lai tas nāktu atpakaļ.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 18.07.2010. 12.16

    Nu, kāpēc uzreiz tā – referendumu ? :)) Pietiks ja izķeksēs no “rakstītā vārda” ārā “vajadzīgos grozijumus”, jeb, lai izklausītos gudrāk – “mutatis mutandis” :). Tad arī būs labi.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

tetrapack 18.07.2010. 00.51

Vispār jau advokātam sava klienta notiesāšanas iespējamību droši vien būtu jāapšauba jau pēc amata definīcijas… Tas nu tā, bet vismaz no šiem citātiem neizriet, ka viņš būtu sevišķi pārliecnāts par Miķelsonam labvēlīgu iznākumu. ”Nesolu kādu noteiktu lietas iznākumu, tikai to, ka darīšu visu, kas manos spēkos” vairāk izklausās pēc atvainošanās jau iepriekš.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu