Hlevickis strādā par ārstu Jūrmalas slimnīcā • IR.lv

Hlevickis strādā par ārstu Jūrmalas slimnīcā

34
Lauris Nagliņš

Par kukuļdošanu notiesātais bijušais kūrortpilsētas mērs sodu izcieš atklāta tipa cietumā

Par kukuļdošanu Jūrmalas domes priekšsēdētāja vēlēšanās notiesātais bijušais kūrortpilsētas mērs Juris Hlevickis pašlaik sodu izcieš Vecumnieku atklāta tipa cietumā un vienlaikus strādā par ārstu Jūrmalas slimnīcā, piektdien raksta "Latvijas Avīze" (LA).

No 23.jūlija Hlevickis var pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, jo tad paiet divas trešdaļas no tiesas piespriestā piecu gadu cietumsoda, vēsta aģentūra LETA. Vieglākā režīma ieslodzījuma vietā bijušais Jūrmalas mērs atrodas nepilnus divus mēnešus. Viņš telefonsarunā LA atzinis, ka nākotnē politikā iesaistīties vairs neplāno: "Gribu atjaunot terapeita sertifikātu un pēc soda izciešanas strādāt par ārstu."

Vecumniekos Hlevickis strādā par noliktavas pārzini, bet, tā kā tas ir atklāta tipa cietums, ar iestādes vadītāja atļauju var uz noteiktu laiku šo teritoriju pamest. Hlevickis, pēc profesijas ārsts, noslēdzis līgumu ar Jūrmalas slimnīcu, kur, strādādams par klīnisko fiziologu, nodarbojas ar funkcionālo sirds izmeklēšanu.

LA bijušo Jūrmalas mēru sazvanījusi pa viņa mobilo telefonu, jo Hlevickis mobilo telefonu izmanto legāli ar cietuma priekšnieka atļauju. "Esmu noslēdzis darba līgumu ar Jūrmalas slimnīcu, kur strādāju trīs dienas jeb 20 stundas nedēļā," stāsta Hlevickis. Katru nakti viņam jāpavada Vecumnieku cietumā.

Jau vēstīts, ka par kukuļa došanu deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki, piecu gadu cietumsodu, konfiscējot mantu, tiesa piesprieda Hlevickim un Jūrmalas miljonāram Germanam Milušam. Pēdējais uz sprieduma nolasīšanu neieradās un joprojām atrodas meklēšanā. Meklēšanā ir arī šajā lietā iesaistītais Leonīds Lasmanis. Nosacītu trīs gadu sodu saņēma Harijs Volbrugs, kurš vienīgais atzina savu vainu. Par paredzamo kukuļa došanu Ančāns informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Komentāri (34)

Martins 16.07.2010. 08.46

Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram bija jāsēž ar Hlevicki un jātīrā cietuma netīrās caurules.

+13
-1
Atbildēt

0

mary75 16.07.2010. 09.13

ļoti labi, ka cilvēks socializējies un strādā, viņš nebūt nebija galvenais vaininieks, galvenajam lieciniekam Milušam ļāva pazust, pret Šķēli bija pietioekami daudz pierādījumi, lai to varētu iesēdināt, arī pret Šleseri un Batjku varēja sākt kriminālvajāšanu, betr, tie, dabīgi, izspruka sveikā.

+13
-1
Atbildēt

7

    ::Vai cis :: > mary75 16.07.2010. 11.09

    mīļā pārziedējusī vecava, no sirds iesaku iegādāties sunīti vai kaķīti, kuram varēsi tamborēt kažociņus un čībiņas, šūt cepurītes un kombinezonus, tādējādi aizpildot savu tukšo dzīvi ar pozitīvu saturu un transformējot gruzdošo skaudību pret katru, kas kaut ko sasniedzis, uz produktīvākām jusmēm.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 16.07.2010. 09.59

    .
    Par labumu, sliktumu un likumpaklausību.

    IR visai interesanti uzzināt, ka likumus IR jāievēro tikai sliktākajiem, bet pavisam normāla IR vēlme tos neievērot.
    Savdabīga izpratne par demokrātiju, un cilvēku kā sabiedrisku būtni.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 16.07.2010. 11.03

    .
    Teksts: “..izraisa vēlmi neievērot nevienu pašu likumu, jo es nesaprotu, ar ko es esmu sliktāka..”.
    1. Skaidri deklarēta vēlme likumus neievērot.
    2. Vēlme pamatota ar apgalvojumu, ka nav “sliktāka”.
    3. Savienojot pirmo un otro punktus, kā tas arī darīts oriğinālvēstījumā, visvienkāršākā loğika ļauj secināt, ka tādā gadījumā vienīgie, kam likums jāievēro, IR sliktākie.
    4. Ne visi sliktie IR sliktākie, bet sliktākie pavisam noteikti IR slikti.
    5. Trešā un ceturtā punktu apvienojums neapšaubāmi rāda, ka LIKUMI IR JĀIEVĒRO TIKAI SLIKTAJIEM.

    Viss augstākminētais NAV spēkā, ja pieņemam, ka oriğinālteksta autore par primāru izvirza tur pieminēto nesapratni.
    Tad IR jāsecina:
    1. Autore IR totāla nesapraša.
    2. Autores kriminālo tieksmju pamatā, iespējams, IR zemas prāta spējas, kuras novedušas pie nesaprašanas.
    3. Nesaprašana var būt iemesls nezināšanai, bet nezināšana neatbrīvo no atbildības, arī kriminālās.

    Ja nu Tev, dzeris49, labāk patīk otrais variants…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 16.07.2010. 11.34

    .
    “Tev nav ne mazākās nojausmas par manu personību, tāpēc pieeja “ad hominem” ir uzskatāma par citu argumentu neesamības pierādījumu. Man, tāpat kā jebkuram cilvēkam, ir tiesības brīvi paust savus uzskatus un netapt nozākātam tikai tāpēc, ka šie uzskati neatbilst nozākātāja uzskatiem. Vai es pietiekami skaidri izteicos?”

    Vai varat uzminēt šī traktāta autoru? ;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 16.07.2010. 09.26

    Jā, šitā selektīvā atbildības piemērošana vismaz man izraisa vēlmi neievērot nevienu pašu likumu, jo es nesaprotu, ar ko es esmu sliktāka par Šleseri vai Šķēli, ja jau reiz “viens likums un viena taisnība visiem”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.07.2010. 10.23

    varbūt, ka tā – kurā vietā kāds te ir apgalvojis, ka likums jāievēro tikai sliktajiem?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 16.07.2010. 09.26

    Droši vien, ka Hlevickim vienkārši nebija tik biezs naudas maks kā pārējiem, līdz ar to viņš sēž, pārējie nē. Bet tas, ka cilvēks strādā savā profesijā, ir tikai atbalstāmi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 16.07.2010. 09.24

Viņš telefonsarunā LA atzinis, ka nākotnē politikā iesaistīties vairs neplāno: “Gribu atjaunot terapeita sertifikātu un pēc soda izciešanas strādāt par ārstu.” +++ re cik jauki. :) Bet daži apgalvo, ka cietums nespēj labot cilvēku. Iedomājaties, kāda dzīve sāksies Latvijā pēc tam, kad Labās Latvijas “resnais gals” izies caur šo šķīstītavu :)

+12
0
Atbildēt

3

    ::Vai cis :: > buchamona 16.07.2010. 11.15

    Es pazīstu Hlevicki ļoti sen un zinu, ka viņš ir vienmēr bijis ļoti labs ārsts. Visu viņa problēmu cēlonis diemžēl ir vēlme saņemt pēc iespējas vairāk neatkarīgi no morālajiem kritērijiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > buchamona 16.07.2010. 10.01

    vo, vo šķēle varēs atgriezties pie rožu šķirņu selekcijas, lēiškalns varēs atkal nēsāt alus kausus un kļančīt dzeramnaudu,bērziņš iet uz skolu, lešinskis varēs turpināt studijas profenē, lai iegūtu senkāroto presformu štancētāja diplomu: lūk tā ir dzīve, tik skaista savā vienkāršībā un prastumā…esmu pārliecināts, ka šie cilvēki justos daudz laimīgāki to visu darot nekā jau 20 gadus cenšoties iemācīties vadīt valsti…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > buchamona 16.07.2010. 10.55

    Man arī reāli pacēlās Hlevicka reitings – re, cilvēks prot arī kaut ko labu! Lai izpērk grēkus, un tad – lai cilvēkam veicas! Lai kļūst par visu cienītu dakteri.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu