Piecelties un iet tālāk • IR.lv

Piecelties un iet tālāk

3
Asmika: Cerēju, ka vismaz līdz Armēnijai ziņas neaizies, bet — kas tev deva! Interneta laikmets, ko var gribēt. Foto — Jānis Saliņš un Gatis Gierts, F64
Anda Burve-Rozīte

Pēc piedzīvotā publiskā pazemojuma operdziedātājai Asmikai Grigorjanai un mūziķei Aishai nākamajā dienā bija jāiet uz ielas, jārunājas ar cilvēkiem. Jākāpj uz skatuves, lai dziedātu. Nebija viegli, bet izdevās

Eirovīzijas pusfināla tiešraidi maijā ar mūsu valsts pārstāves Aishas uzstāšanos Latvijā noskatījās aptuveni 400 tūkstoši skatītāju. Aisha finālā netika.

Operdziedātājas Asmikas Grigorjanas un režisora Viestura Kairiša aizturēšanu reibuma stāvoklī jūnijā, Vecrīgā, interneta vietnē YouTube noskatījušies gandrīz 88 tūkstoši ziņkārīgo.

Ja kāp uz skatuves, samierinies ar pastiprinātu uzmanību, arī kritiku. Dažkārt sāpīgu un nepelnītu. To zina gan Asmika, gan Aisha. Taču tādu uzmanību, kurai kā trakam kokteilim ballītē klāt piebērtas pavisam neiespējamas garšvielas, abas dziedātājas vēl savā mūžā nebija piedzīvojušas. Pēc zaudējuma Eirovīzijas pusfinālā Aishai nebija viegli iziet uz ielas, līdz veikalam, tikties ar cilvēkiem. Pār viņas galvu internetā gāzās saniknoti, nicīgi komentāri. Daudz mazāk bija labu, iedrošinošu vārdu turpināt karjeru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu