Koktēlnieki pulcēsies Ikšķilē • IR.lv

Koktēlnieki pulcēsies Ikšķilē

33
Mārtiņš Zilgalvis, f64

Vides mākslas festivāla laikā no 18.jūlija līdz 31.jūlijam Ikšķilē, Daugavmalā pie Mūrkroga norisināsies 2.Starptautiskais koktēlniecības simpozijs, ziņo LETA.

Pieteikumus līdzdalībai koktēlniecības simpozijā iesniedza deviņi mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas.

2.Starptautiskā koktēlniecības simpozija darbu atlases komisija – Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, Ikšķiles pilsētas māksliniece Irisa Janevica, Ikšķiles novada pašvaldības kultūrvides attīstības komitejas priekšsēdētāja vietniece Helēna Andersone, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Valdis Villerušs, simpozija vadītājs tēlnieks Kārlis Īle – nobalsoja par četriem tēlniekiem. Latviju pārstāvēs Juris Osis ar skulptūru "Kaprīze", Igauniju – Kuldars Moors ar skulptūru "Vijole", Lietuvu – Donats Mockus ar skulptūru "Domātājs" un Rimants Milkints ar skulptūru "Dialogs".

Festivāls no ģeogrāfiskā viedokļa iegūst arvien plašākas aprises. Latviju tajā pārstāvēs ikšķilietis Juris Osis, kas ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Osis regulāri kopš 1991.gada piedalās dažādos starptautiskos koktēlniecības simpozijos un festivālos. 

No 31.jūlija līdz 7.augustam skulptūras varēs apskatīt 2.Starptautiskā koktēlniecības simpozija norises vietā, pēc 8.augusta tās tiks izvietotas Ikšķiles pilsētā.

 

.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu