Uzkrājušies tauki, bet nesūdzas • IR.lv

Uzkrājušies tauki, bet nesūdzas

3
Straupes pienotavā top Jāņu siers. Pēc svētkiem to sauc par Ķimeņu sieru un pilda desas formas iepakojumā. Foto — Reinis Hofmanis, F64
Ieva Alberte

Straupes pusē govis un zemnieki ir novērtēti – piena iepirkuma cena ir viena no augstākajām Latvijā

Čau, Ieva! Kādu laiku sanācis regulāri iepirkties Vidzemes tirgū, kur ir Straupes piena produktu stends. Pie tā vienmēr ir rinda. Tajā stāvu arī es, jo visi produkti ir svaigi, garšīgi un par pieņemamām cenām. Man šķiet interesanti, ka Straupe ir kooperatīvs, kas pieder daudziem govju īpašniekiem, kas arī paši saimnieko. Tieši nespēja sadarboties lielāku mērķu labā ir viena no Latvijas ekonomikas problēmām. Varbūt manis rakstītais tev noder kādam rakstam. Turās! Mārtiņš.

Tādu vēstuli saņēmu no trīsdesmitgadnieka, kuru pasen intervēju tematam, kas nav saistīts ne ar biznesu, ne pienu. Atbildēju viņam, ka Straupes fenomenu zinu, tikai biju piemirsusi un nebija, kas atgādina.

Straupe ir raksta vērta, jo nemauro kā neslauktas govis un nebrauc uz Rīgu piketēt, bet saimnieko klusi un gudri. Straupes vidējā iepirkuma cena ir 18,6 santīmi litrā, par augstākās kvalitātes pienu maksā 20 santīmu. Valstī vidējā cena šāgada pirmajos mēnešos bija ir 17,3 santīmi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu