Taktika pret aizmirstību • IR.lv

Taktika pret aizmirstību

28
EPA/LETA

Ceturtdien, 8. jūlijā plkst 19.00 interesenti ir aicināti apmeklēt portugāļu kuratores Margaritas Mendesas (Margarida Mendes) lekciju un atvērto diskusiju, ziņo KIM? pārstāvji. 

Mendesas lekcija "Taktika pret aizmirstību” norisināsies KIM? telpās (Spīķeri, Maskavas iela 12/1). 

Mendesa cer, ka lekcija rosinās klausītājus piedalīties diskusijā par mākslinieku, kuratoru un citu kultūras jomas pārstāvju strukturālajām pozīcijām ētiskā un produktīvā starpniecībā, kura neizbēgami ir pakļauta varas struktūru regulācijai. Lekcijas mērķis ir mudināt uz pārdomām par mākslas profesionāļu, kontekstuālo prakšu un lokālu kritisku kopienu lomu individuālās prakses iedarbīguma kāpināšanā.

Margarita Mendesa ir kuratore, kura dzīvo un strādā Lisabonā, Portugālē. Kopš 2009. gada viņa vada mākslas telpu The Barber Shop, kurā tiek realizēti dažādi efemeri projekti, prezentācijas un diskusijas. Mendesas nozīmīgāko pēdējā laikā realizēto projektu vidū jāmin personālizstāžu programmu 7 Days Project (Lisabona, 2008) un digitālās mākslas festivālu Bang! (Lisabona, 2008), kā arī Substance filmu ciklu Spike Island Laikmetīgās mākslas un dizaina centrā Bristolē, Anglijā (2008). Mendesa arī aktīvi iesaistījās izstāžu un pavadošo notikumu cikla Estates-General, kas notika Lisabonā 2009. gadā Arte Contempo, organizēšanā.

Rīgā Margarita Mendesa viesojas kā programmas „Baltais caurums – filmu programma holistiskai nihilistiskā visuma izpratnei“ (White Hole – film programme for a holistic understanding of a nihilistic universe) kuratore. Programmas ietvaros 7., 8., 9. un 14., 15., 16. jūlijā 21:00 galerijā Supernova tiks demonstrēta par klasiku kļuvušu filmu izlase (Joao Maria Gusmao & Pedro Paiva, Charles & Ray Eames, Jos de Gruyter & Harald Thys, Buckminster Fuller, David Cronenberg, Jordan Belson).

.

Komentāri (28)

andrejs_kirsis 06.07.2010. 21.13

Kur iepriekšējais pazuda? No pu-u-delēm mēs plostus siesim…

+1
0
Atbildēt

0

iksyz 07.07.2010. 15.15

“Plastiki” ekspedīcija dara labu darbu, popularizējot atjaunojamos enerģijas avotus. Okeāns jau tā ir pārāk piesārņots. Domāju, ka ar katamarānu var veikt šādu braucienu un novēlu ekspedīcijai to sekmīgi veikt.

0
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 06.07.2010. 21.00

2,68 mezgli jeb 4,9 km/h – ko tāds ute grib mums pierādīt ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu