Imants Kalniņš vēlēšanās startēs no ZZS • IR.lv

Imants Kalniņš vēlēšanās startēs no ZZS

57
Andrejs Terentjevs, F64

Komponists nolēmis iestāties savienībā, līdz ar to izjuktu "tēvzemiešu" frakcija Saeimā
Saeimas deputāts Imants Kalniņš nolēmis pamest apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un iestāties Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS), līdz ar to parlamentā izjuks "tēvzemiešu" frakcija, vēstī aģentūra BNS. Komponists 10.Saeimas vēlēšanās startēs no savienības Rīgas apgabala saraksta.
Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis informē, ka Kalniņš jau rakstiski apstiprinājis vēlmi iestāties ZZS un viņa uzņemšana paredzēta tuvākajā laikā. Līdz ar to Saeimā izjuks TB/LNNK frakcija, kurai līdz šim bija minimāli pieļaujamais tautas kalpu skaits – pieci deputāti.
Kalniņš ir viens no Saeimas deputātiem, kad ir garākā parlamentārā pieredze, un līdz šim viņš bijis vienīgi TB/LNNK biedrs. TB/LNNK frakcijas līderis Māris Grīnblats paudis, ka Kalniņš "tēvzemiešiem" par savu lēmumu vēl nekādu ziņu nav devis. "Jebkurā gadījumā – ja tas tā arī ir – mūsu attiecības paliks labas," sacīja Grīnblats.
Kalniņš aģentūrai LETA nav vēlējies komentēt aiziešanu uz citu partiju, norādot – "to tā dažos teikumos nemaz nevar izstāstīt". Viņaprāt, TB/LNNK frakcija neizjuks – kopš TB/LNNK izveidojusi apvienību ar "Visu Latvijai!", uz frakciju var pārnākt "Visu Latvijai!" biedrs, tagad ārpusfrakciju deputāts Visvaldis Lācis. Grīnblats norādījis, ka par Lāča uzņemšanu frakcijā vēl būšot jālemj.
ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde premjera amatam pirmdien izvirzīja apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, žurnālistus informēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšsēdētājs Raimonds Vējonis. Lembergs pats gan kārtējo reizi paziņoja, ka vēl nav izlēmis, vai kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās.

.

Komentāri (57)

andrisskrastins 05.07.2010. 10.58

Man šķiet, ka tas bija vispārzināms fakts jau pusgadu vismaz. Vai mums vajadzētu būt pārsteigtiem? Dusmīgiem? Iet ielās? Es jau labprāt ietu, bet ir indikācijas, ka pārējai tautai ir pilnīgi vienalga, ka tiek taisītas neētiskas un krimināli sodāmas rebes, izmantojot politisko stāvokli.

Maksa par latviešu egocentrismu un viensētismu. Kamēr tas neskar viņus – piekāst. Bet viņi jau nesaprot, ka skar, jo tālāk par sētu neredz.

+23
-1
Atbildēt

1

    daina_tabuna > andrisskrastins 05.07.2010. 11.42

    +1
    Tiešām bija vajadzīga VK revīzija, lai konstatētu vispārzināmu faktu? Smiekli nāk. Pamatā gan par “Dienu”, kas no tā visa cenšas nezko uzpūst, lai gan tas pat nebija noslēpums, ka Lattelecom izmanto tos pašus novecojošos mēslus, ko toreiz Kempmayer pa lēto nopirka, lai tehnika nebūtu jāizmet šrotā. Atlika tikai muitai nodeklarēt to visu kā baigi vērtīgu un pašu modernāko un voilà.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

mary75 05.07.2010. 12.02

Nu, tas viss bija skaidrs jau tad, kad pēkšņi ievajadzējās kosmiskā ātrumā pāriet uz ciparu TV.
Mūsu valstī nekas tāds tādos tempos tāpat vien nenotiek.

+18
0
Atbildēt

6

    IvetaKazoka > mary75 05.07.2010. 16.49

    kādu dekoderu lieto?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > mary75 05.07.2010. 17.01

    Vispār jāiziet cauri visam – antena, kabelis, dekoders. Problēma visticamāk ir kādā no šiem. Ja nu tiešām ar tehniku viss ok, varu painformēt dienestus, kas tajā apvidū veiktu mērijumus un ja signāls tiešām neatbilst normai, papendeļotutelekomu. Ja nav noslēpums, kurā rajonā tas ir? Tam, ka vienā frekvencē 10 kanāli vajadzētu tikai bildes izšķirtspēju ietekmēt, bet ne kubikus bez skaņas rādīt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mary75 05.07.2010. 14.48

    Ticami. Citādi ir grūti izskaidrot, kāpēc 3 km no Zaķusalas tiešā torņa redzamības zonā rāda klucīšus bez skaņas. Lai gan tikpat labi tas var būt arī tehnikas kvalitātes dēļ.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > mary75 05.07.2010. 12.38

    Ideja pati par sevi ir lieliska! Vairāk TV programmu par zemākām raidīšanas izmaksām + labāka kvalitāte. Pat tehnoloģija ir ok, bet shēmošana ieviešanā un pārāk daudzu programuu sastumšana vienā frekvencē, lai vēl vairāk ietaupītu uz raidīšanas izmaksām laupa cerēto un solīto bildes kvalitāti.
    Hrestomātisks piemērs kā bāliņi prot sačakarēt da jebko. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > mary75 05.07.2010. 13.32

    Tehnoloģija būtu o.k., ja tās iedzīvināšanai netiktu izmantota morāli un tehniski veca tehnika. Kad to pirka- tā jau bija veca un tagad vēl ~7 gadus nomētājusies. Dekoderi, ko tagad tirgo par trīsdesmitciktur latiem, jau pirkšanas brīdī bija noņemti no ražošanas, jo bija vecs modelis un izpārdeva par lūžņu cenu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > mary75 05.07.2010. 14.37

    IMHO ar raidošo un kodējošo tehniku ir ok. Problēmām ar kvalitāti – ir 2 risinājumi. 1. Normāls dekoders, 2. – izdomāt un atrast veidu kā piespiest telekomu nečakarēt bildi pārraidot zema bitreita strīmu. ~10 TV kanāli ir saspiesti vienā nesējfrekvencē. Lai būtu normāla kvalitāte, jābūt ne vairāk par 3-4. Telekomam ir vēlme raidīt maximāli daudz kanālu, tajā pašā laikā upurējot kvalitāti, taupīt uz frekvenču izmantošanas maksām. Lūk kur ir šā brīža DTV lielākā problēma.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 05.07.2010. 10.55

kad Lattelekoms vinneeja konkursu , es komentaaraa atziimeeju , ka Kempmaijers(saraiņaia) buus veiksmiigi ticis vaļaa no saviem digitalizaacijai iepirktajiem leetajiem meesliem ,izraadaas ka nebiju alojies , konkurs bija izsheemots gudri

+13
0
Atbildēt

1

    Guncītis > Janka, Janic 05.07.2010. 13.15

    tādēļ jau sabrūkot iepriekšējai valdībai kalvīti pamanījās iestumt lattelekomā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu