Tiesa prasa ziņas par Lemberga kā mēra darbību • IR.lv

Tiesa prasa ziņas par Lemberga kā mēra darbību

24
Jānis Saliņš, F64

Prokuratūra apšauba, vai tiesājamais ievēro domes priekšēdētāja amata ierobežojumus

Rīgas apgabaltiesa tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā nolēma lūgt Ventspils domei informāciju par to, vai Lembergs no 2008.gada februāra, kad viņam noteikti konkrēti amata ierobežojumi, pildījis domes priekšsēdētāja pienākumus,vēstī aģentūra LETA.

Šādu lēmumu apgabaltiesa pieņēmusi saistībā ar jūnija vidū prokuratūras pieteikto lūgumu, kurā lūgts Ventspils domei skaidrot, vai Aivars Lembergs ievēro viņam piemērotos drošības līdzekļus.

Prokurorei Ilgai Paeglei radušās aizdomas, vai Lembergs nepārkāpj drošības līdzekli – aizliegumu viņam pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus. Paegle iepriekšējā tiesas sēdē stāstījusi par vairākām pazīmēm, kas rada par to aizdomas, piemēram, Lembergs amatpersonas deklarācijā norādījis amatu "Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs", viņa foto ar šādu amata parakstu ievietota  Ventspils portālā internetā, un viņš ļāvis sevi tā dēvēt medijos. Lembergs piesaka sevi kā Ventspils mēru, arī komentējot valstiskas problēmas.

Avīze "Neatkarīgā" iepriekš pauda bažas, ka prokuratūrā rūpīgi tiek pētīts, vai Lembergu nevar pieķert drošības līdzekļa neievērošanā, piemēram, pārbaudīti Ventspils domes līgumi ar teātriem un Nacionālo operu, kurus Lembergs parakstījis, taču nevis kā mērs, bet ar Ventspils pašvaldības izpilddirektora izrakstītu pilnvaru.

Apgabaltiesa trešdien šajā lietā izsludinājusi pārtraukumu līdz 2.augustam. Jau vēstīts, ka šajā krimināllietā Aivars Lembergs tiek tiesāts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, noziedzīgi iegūtu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, dienesta viltojumu, piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bija liegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Šajā lietā apsūdzības uzrādītas arī viņa dēlam Anrijam Lembergam, kā arī uzņēmējam Ansim Sormulim.

Trešdien tiesa atcēla prokuratūras 2007.gada lēmumu, ar kuru krimināllietā noteikts arests Anrija Lemberga mantai – "VB Holding" akcijām, "Baltimar VT" kapitāldaļām un līdzekļiem "Swedbank" norēķinu kontos. Lēmumu tiesa pamato ar to, ka nav gūti pierādījumi šīs mantas noziedzīgai ieguvei.

.

Komentāri (24)

mary75 30.06.2010. 14.47

Atcēla lēmumu par Anrija Lemberga mantas arestu, toties bargi pieprasa paskaidrojumus no Ventspils domes, vai Lembergs nedara to un šito, t. i. paskaidrojumus par Lembergu pieprasa no Lemberga.
Jo Lembergs arī ir Ventspils dome.
Vispār, manuprāt, tā kā aborigēniem Lembergs ir elks un piemērs, kā jādzīvo, līdz ar to viņa ZZS saglabās lielu politisku ietekmi arī turpmāk, nekāds notiesājošs spriedums nav gaidāms.
Maizīša un vēl dažu juristu piemērs, ka, nostājoties pret atriebīgo žurkulēnu, no karjeras droši var atvadīties, būs visus izmācījis.

+19
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 30.06.2010. 15.05

Kad prokuratūra beidzot sāks strādāt!? Kāpēc tiks slikti sagatavotas lietas!?
Un tad vēl Kalnmeiers vēlas likvidēt izmeklēšanas struktūrvienību prokuratūrā!? Kā tad būs iespējams sagatavot lietu līdz tiesai!?
Nekas cits nenāk prātā, kā tikai tas, ka Kalnmeiera uzdevums būs padarīt prokuratūru nespējīgu.

+12
0
Atbildēt

5

    vupats > markonimarkoni 30.06.2010. 15.17

    Vecīt, pie Lemberga lietas Maizīša vadībā strādāja vesela brigāde ne vienu vien gadu. Tā kā nevajag te fleitēt, ka viņiem visos virzienos netika dota zaļā gaismā rakt un sarakt kaut vezumiem pierādījumu.
    Vienīgais, cik var noprast, tad sarakt neko dižu nav izdevies nu un tad uz tām grupačām ir jāmēģina sačubināt vismaz kaut kas.
    Bet, kopumā ņemot, skumji, skumji…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > markonimarkoni 01.07.2010. 14.03

    Cik redzēju TV, tad par Lembergu nav savākts maz dokumentu! Tur jau veselām mašīnas kravām atveda biezas mapes par lemberga nodarījumiem pret Latvijas valsti! jautājums, vai mūsu tiesneši vēlas un tāpat arī prokuratūra, vai vēlas ķerties klāt šim netīrajam vīrelim, kurš algo par noziedzīgi iegūto naudu sevis aizstāvēšanai vairākus advokātus!
    Kā zināms, diezin vai ar mēra algu to viņš varētu atļauties!
    cik saprotu, tad Grīnberga lietā viņš tika cauri tikai tāpēc, ka nebija norādīts Grīnberga personas kods un tikai tāpēc! Stulbi, bet, advokāti savu izdarīja! šaubos, ka tagad Lembergs tiks cauri ar veselu ādu, jo dokumenti ir atsūtīti gan no Šveices, gan Lielbritānijas par lemberga darījumiem ofšoros! Vai tad tā nav naudas atmazgāšana lielos apmēros? mazais zaglīgais lembis!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    markonimarkoni > markonimarkoni 01.07.2010. 15.24

    Kas attiecas uz Grimberga lietu, tad pati lieta pēc būtības jau bija izsmiekls (nebija vērts ierosināt, jo iznākums bija skaidrs jau pašā sākumā), proti, ja persona tiek iecelta amatā, tad personas kodam ir jābūt norādītam. Esmu strādājusi pašvaldības uzņēmumā, kurā noteiktas personas ar domes lēmumu tika ieceltas amatos, personām nenorādot personu kodus. BET izrādās ar vienādu vārdu ir gan seniors, gan juniors. Kuru tad no vieņiem!? Un tad sākas nebeidzami zvani un skriešanas uz domi, lai dabūtu nepieciešamo informāciju, jo par personām nodokļi tad ar jāmaksā..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > markonimarkoni 30.06.2010. 15.09

    Kāpēc tik slikti sagatavotas lietas?
    Cerams, jautājums retorisks?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    markonimarkoni > markonimarkoni 30.06.2010. 15.33

    Jautājumu var uztvert arī retoriski.
    Bet manuprāt ir viena otra skaļa lieta, kas bijusi sagatavota slikti. ….. vai varbūt prokuratūrā ir darbinieki, kas gatavi riskēt ar savu vārdu, lai lietu pēc pasūtījuma slikti arī pasniegtu.
    Piem., “Zvērināta advokāte Sandra Sleja ir bijusi advokāte vairākās pēdējā laika skaļajās politiskajās krimināllietās, piemēram, Grinbergu lietā, kas beidzās ar prokuratūras kaunpilnu sakāvi visās trijās tiesu instancēs.”;
    “Prokuratūra arī otrajā instancē zaudējusi tiesas prāvu pret bijušo Drošības policijas (DP) Pirmās pārvaldes vadītāju (tā dēvētā “kurmja” ieta”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 30.06.2010. 16.17

Atraduši kam prasīt..Varēja palūgt Aivaram, lai atsūta sms, ka tā un ta, visu ievēroju, kā jau teicāt..:)

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu