Unikāls ērģeļmūzikas koncerts • IR.lv

Unikāls ērģeļmūzikas koncerts

24
Ernests Kļaviņš

2.jūlijā plkst.19 koncertzālē "Ave Sol" jaunu koncertprogrammu piedāvās viena no pazīstamākajām Latvijas ēŗģelniecēm – Jevgēnija Ļisicina.

Joncertā tiks atskaņota Johana Sebastiana Baha un Jozefa Haidna mūzika, Emīla Dārziņa, Vinčenco Bellini, Riharda Vāgnera un Andrea Kerubini skaņdarbus balsij un ērģelēm būs iespēja dzirdēt solistes Solveigas Rajas izpildījumā, ziņo LETA.

Koncertā īpaša vieta ierādīta Vīnes klasiķim Jozefam Haidnam. Jevgēnija Ļisicina iekļāvusi programmā Haidna ērģeļu un klavieru duetu, kas iestudēts kopā ar ērģelnieces talantīgo trīspadsmitgadīgo audzēkni, vairāku starptautisku jauno pianistu konkursu laureātu, pianistu Iļju Domņinu.

"Ave Sol" ir viena no retajām koncertzālēm, kas sniedz iespēju iestudēt klavieru – ērģeļu duetu, jo aprīkota ar abiem instrumentiem. Zviedrijas pilsētas Norčepingas draudzes dāvinātās ērģeles koncertzālē tika uzstādītas 2002. gadā. Tās ir stabuļu ērģeles, ar kurām var panākt plašu, dinamiski piesātinātu, bet vienlaikus smalki niansētu skanējumu.

Instruments atrodas uz skatuves, un publikai tiek sniegta unikāla iespēja redzēt ērģelnieka spēli.

.

Komentāri (24)

andrejs_kirsis 25.06.2010. 15.23

Lieliski, Ernest!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu