Stājušies spēkā bargāki sodi par braukšanu reibumā • IR.lv

Stājušies spēkā bargāki sodi par braukšanu reibumā

34
Jana Kudrjavceva, F64

Vēl pirms svētkiem policija jau noķērusi 43 autovadītājus alkohola vai narkotisko vielu reibumā

Policijas darbinieki jau pirmajā diennaktī pirms Līgo svētkiem pārbaudījuši 6676 autovadītājus, no kuriem 43 bija alkohola vai narkotisko vielu reibumā, ziņo LETA.

Tieši Līgo svētkos, kad parasti ceļu policija pieķer visvairāk iereibušu autovadītāju, stājušās spēkā izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas dubulto sodus dzērājšoferiem, vēsta BNS. Otrdien izsludināti grozījumu Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Līdz ar šiem grozījumiem ir dubultots naudas sods šoferiem, kuru organismā konstatēts vairāk par vienu promili alkohola. Tādējādi autovadītājam, kurš brauc 1-1,5 promiļu reibumā, varēs piemērot naudas sodu no 600 līdz 800 latiem, administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, kā arī uz diviem gadiem atņemt vadīšanas tiesības. Patlaban naudas sods ir 400 latu, bet tiesības par šādu pārkāpumu atņem uz vienu gadu.

Visbargākais sods paredzēts par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles. Par to paredzēts naudas sods no 800 līdz 1000 latiem, administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, kā arī tiesību atņemšana uz četriem gadiem. Tāds pats sods plānots arī, ja autovadītājs bēg no policijas.

Savukārt, ja izelpā vai asinīs konstatētā alkohola koncentrācija ir no 0,5 līdz 1 promilei, paredzēts naudas sods no 300 līdz 450 latiem un tiesību atņemšana uz vienu gadu. Patlaban naudas sods ir no 200 līdz 300 latiem, bet tiesības atņem uz sešiem mēnešiem.

Autovadītājiem, kuru stāžs ir mazāks par diviem gadiem, par braukšanu 0,2-0,5 promiļu reibumā paredzēts naudas sods no 150 līdz 300 latiem, kā arī tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Patlaban naudas sods ir 100-200 latu, bet tiesības atņem uz trim mēnešiem.

.

Komentāri (34)

piziks 24.06.2010. 09.47

Mistre funkcionāli = nulle, Zivtiņš pašreklāmas skaļrunis, šobrīd faktiski būtu jāizziņo tagadējo alkometru norakstīšana, jo CP nevar ticēt, ja izmanto alkometrus, kurus var paši noregulēt, kā vien vēlas. Faktiski ikviena apturētā pienākums ir pieprasīt asinsanalīzi, un lai tie bandītēni ved pie īstiem mediķiem. Operatīvo alkotestu turpmāka izmantošana tagadējā izpildījumā turpmāk iz bezjēdzīga un valsts pienākums ir to pārtraukt. No kā gan piedzīt zaudējumus, ko sagādājusi nelegāli regulējamu alkometru iepirkšana? Pēc Carnikavas bandītēnu aizturēšanas nav dzirdēts, ka Zivtiņš kā galvenais Preventōrs būt šai jomā kaut ko darījis.

+2
0
Atbildēt

0

a2832728 23.06.2010. 16.30

starp citu – vai ir sods par ieroca neesaasanu esot iereibusam?

ja autovaditajs zinaatu ka vinju apturees tikai ja tiks paarkaapti satiksmes noteikumi tad iespeejams vinjsh daudz praatiigaak arii brauktu.

pasreizeejaa celju policistu patvalja, ka vinji driikst staadinaat bez
iemesla, ir manupraat nepienemama. nemaz nerunaajot par praksi staaveet pie
nepamatoti izliktaam ziimees un laikos kad tas mazaak ietekmee satiksmes
biistamiibu.

domaju ka vajadzeetu ieviest dokumentu paarbaudes praksi ar atbilstoshu
uzliimi uz auto priekseejaa stikla, lai policists, kursh tevi aptur bez
iemesla, zinaatu ka tuuliit tiks paarbaudiiti arii vinja dokumenti, jo ir
gadiijumi ka pashi policisti straadaa ar deriigumu zaudeejusaam
aplieciibaam un pat alkohola reibumaa.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu